5. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Najnovije normalno’!? U školi s više slučajeva hripavca nastavnici nose maske, djeca bez okupljanja…

1 min read
Podaci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo govore kako je na nacionalnoj razini više od tisuću oboljelih osoba od hripavca, najviše na području Splitsko-damlatinske županije i Grada Zagreba, ali nije ni Slavonija bez slučajeva, tako ni OBŽ.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije sredinom mjeseca je još počelo testiranje na hripavac molekularnom metodom. Uzorkovanje za pretragu se obavlja svaki radni dan od 8 do 10 sati u Krežminoj ulici u Osijeku, na način da se pacijenti jave na prozor prijemne ambulante, sa sobom imaju uputnicu i/ili zdravstvenu iskaznicu, a preporučene su i maske. A maske su preporučene i u nekim školama u Hrvatskoj. Da!

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Podaci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo govore kako je na nacionalnoj razini više od tisuću oboljelih osoba od hripavca, najviše na području Splitsko-damlatinske županije i Grada Zagreba, ali nije ni Slavonija bez slučajeva, tako ni OBŽ. U Zagrebu su prijavljena 523 učenika osnovnih i srednjih škola, gdje je u jednoj školi s 1.000 učenika prije koji tjedan oboljelo 8 učenika iz istog razreda, a takvih je slučajeva bilo još.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Tako iz jedne zagrebačke škole dolazi uznemirujuće podsjećanje, ali razumna poruka… – “…upoznata je epidemiološka služba. Poduzete su mjere koje su nam propisali liječnici – da se pojačano čisti, da profesori stave masku, da se djeca ne druže izvan škole i ne okupljaju na nekakvim proslavama. Mi smo to sve proslijedili roditeljima” – rečeno je.

Foto: Pixabay (ilustracija)