19. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Požar u banci u centru Osijeka! ‘Tresla se brda, rodio se miš’, ali i bolje da je tako…

1 min read
O kojoj je banci riječ? Zakon nas spriječava napisati, ali kao da je to i bitno kada je sada sve ionako O.K., a nikome 'ne fali dlaka s glave'. Možda je koja samo posijedila :)

Županijski centar 112 Osječko-baranjske županije izvijestio je jutros kako je u posljednja 24 sata Javna vatrogasna postrojba Grada Osijeka imala intervenciju gašenja požara u jednoj banci u Osijeku. Dakle, ne djelovanje po dojavi vatroalarma, kojeg češće upali para iz kuhala za kavu tijekom pauze ‘tete sa šaltera’, već djelovanje zbog požara. Pa ipak, policija nije imala informaciju, što je već vodilo tome kako ‘su se tresla brda, rodio miš’.

Centar 112 je javio sve točno, od riječi do riječi, ali razmjere su jedino znali iz JVP Osijek, kod kojih saznajemo kako nikakve ugroze za nikoga nije bilo, ali da je valjan način reakcije svakog zaposlenika, svakog čovjeka u takvoj situaciji, nešto poput ‘bolje spriječiti, nego liječiti’.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Naime, u banci je došlo do ‘iskrenja’, ako smo dobro shvatili, jednog rasvjetnog tijela. Žarulja je ‘zadimila’, a sa strujom se ne zna, struja ‘je vrag’. Djelatnica banke je, neslužbeno doznajemo, odmah pozvala Centar 112, oni javili vatrogascima, a ostalo je povijest. Žarulja sada radi, zacijelo.

O kojoj je banci riječ? Zakon nas spriječava napisati, ali kao da je to i bitno kada je sada sve ionako O.K., a nikome ‘ne fali dlaka s glave’. Možda je koja samo posijedila 🙂

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)