27. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Teški mjeseci mladića! Osječki gimnastičar Aurel majci, prije nego što je umrla, dao obećanje…

3 min read
- Obećao sam mami prije nego što je preminula da ću se potruditi bez obzira na sve, da ću pokušati izboriti odlazak na Olimpijske igre - kazao je, podsjećajući kako ga je majka od njegove četvrte godine vodila na sve treninge i bila najveća podrška.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)

Ponajbolji hrvatski gimnastičar, svakako najbolji na parteru, mladi i tek 23-godišnji Osječanin Aurel Benović, malo je Osječana za to znalo, od kolovoza na ovamo prolazi izuzetno teške životne trenutke, ali i kuje volju od čelika. U kolovozu je zbog ozljede desnog stopala propustio SP u Antwerpenu, mjesec dana poslije ostao bez majke, a valja znati i da je kao dječak ostao bez oca. Osvijestile su te činjenice Sportske novosti čitateljima i javnosti, čeličnu volju ovog osječkog mladića da ostvari obećanje dano majci prije nego što je umrla, da će otići na Olimpijske igre u Pariz.

To mora ostvariti kroz četiri natjecanja Svjetskog kupa, a noga još nije u idealnom stanju. Kako govori za Sportske, još ni sam zna kako je, bori se. Malo ga boli, malo ne, ali mjesec i pol na štakama ostavlja posljedice. – Ići ću opet u Zagreb sljedeći tjedan kod dr. Vrgoča, radimo pomalo na tome, gledamo što možemo napraviti da se uspijem oporaviti do proljeća jer idu Olimpijske igre i nema tu puno kalkulacija. Ili jesam ili nisam – kaže Osječanin Aurel Benović za Sportske novosti, a prenosi Jutarnji list, gdje Aurel dodaje i kako zbog ozljede ima još više motivacije nego inače, da je osim plasmana na OI sebi zacrtao i zlatnu medalju, da ozljeda nije bezazlena, da su prvotne procjene pod upitnik stavljale i karijeru, ali da sada stvari stoje bitno drugačije i je uz njegove 23 godine pred njim cijeli svijet.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Odustao je od operacije stopala. Jer, kako pišu Sportske i govori Benović, da je ‘išao pod nož’, karijera bi bila gotova, a ovako se u snagu vraća vježbama, fizikalnom terapijom, hlađenjem noge, limfomatom…

– Meni se stvarno u zadnja 2-3 mjeseca puno toga dogodilo, ne samo sa sportske, nego i s privatne strane. Imao sam, na žalost, tu situaciju s mamom kojoj je pozlilo i srušila se u kući, morao sam je oživljavati – opisue Aurel Benović trenutak za Sportske novosti, u kojem medij dodaje kako je mladi Osječanin spasio majku, liječnici stigli, ali priča nije imala sretan kraj. Oporavila se majka, ali je operacija srca bila obvezna, da bi tijekom operacije preminula… – Ostao sam sȃm i sada se borim psihički sa svime. I s tom ozljedom i sa svojim mislima. Baš je borba sa svih strana – kazao je, dodajući i ono što smo napisali ranije, u uvodniku, da ova situacija sada ‘kuje volju od čelika’, jer, kazuje još Aurel za Sportke…

– Obećao sam mami prije nego što je preminula da ću se potruditi bez obzira na sve, da ću pokušati izboriti odlazak na Olimpijske igre – kazao je, podsjećajući kako ga je majka od njegove četvrte godine vodila na sve treninge i bila najveća podrška.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

A šansa za to je velika, nastavljaju u Sportskim novostima, pojašnjavajući koje je sve korake poduzeo Benović, a s njim i njegovi treneri, stručnjaci iz Osijeka. Više čitajte na izvorniku.

Foto: OsijekExpress.com