19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Jeste li ‘skužili’ razlike jučer u Slavoniji? Od Račinovcima, preko Broda do Osijeka – 19 stupnjeva…

1 min read
Sada kada nas je 'raspirio 'sjeverac', sutra se ujutro očekuje -6 stupnjeva, ali će opet okrenuti na vjetar 'južnih smjerova'. Upozorenja nema.

Meteorolozi su za jučer najavili u Slavoniji oko 20 stupnjeva. Nisu pogriješili. Jer, negdje je bilo i više. A pogledajte na 70-ak kilometara kakvih je razlika bilo…

Jeste li ‘skužili’ jučer fenomen u Slavoniji, na udaljenosti zračne linije od 70-ak kilometara, od Osijeka do Slavonskog Broda, a mogle su biti razlike i drugdje, jednake ili veće, samo se u ovim gradovima temperatura mjeri, zbog malo južine u Posavini i sjeverca kod nas u Osijeku, razlika u temperaturi u ova dva grada bila je oko 15 stupnjeva.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Naime, ako samo pogledamo vrijeme u 14 sati jučer, u trenutku kada je kod nas već ‘šibao’ vjetar sjevernih smjerova, u Osijeku je bilo 5,6 stupnjeva, a Slavonski Brod se ‘grijao’ na 20,6. Točnije, u Slavonskom Brodu je puhao jugozapadni vjetar, brzinom od 7,6 m/s, što je oko 27 km/h, dok je u Osijeku istodobno ‘vladao’ sjeverozapadnjak, brzinom od 3,5 m/s, ili oko 12 km/h. U Belom Manastiru je u istom trenutku, koji je još sjeverniji, bilo 4,8 stupnjeva. U Račincima je bilo 24, na samom rubu sa Savom i BiH, u Gradištu 20,8 stupnjeva, u Vinkovcima, na pola puta, 10,2 stupnjeva.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Sada kada nas je ‘raspirio ‘sjeverac’, sutra se ujutro očekuje -6 stupnjeva, ali će opet okrenuti na vjetar ‘južnih smjerova’. Upozorenja nema.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)