19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Joščak i Baban se oprostile od reprezentacije, sa 78 i 58 nastupa! S njima i Žigić, s 95!

2 min read
Iako smo rekli dvije Osječanke, Maja Joščak i Violeta Baban, Sandra Žigić je jednu sezonu također igrala u Osijeku, 2016. godine.

Malo prije početka utakmice Hrvatske i Slovačke, susreta ženskih nogometnih selekcija, oprostile su se od reprezentativnog dresa, Sandra Žigić (95 nastupa) i dvije Osječanke – Maja Joščak (78 nastupa) i Violeta Baban (58 nastupa), objavio je HNS, dodajući kako su im dopredsjednik HNS-a Nenad Črnko, član IO-a HNS-a i predsjednik Komisije za ženski nogomet Josip Kuterovac te glavni instruktor Petar Krpan uručili cvijeće i uokvirene dresove s njihovim prezimenima i brojem nastupa za reprezentaciju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Iako smo rekli dvije Osječanke, Maja Joščak i Violeta Baban, Sandra Žigić je jednu sezonu također igrala u Osijeku, 2016. godine.

– Moja reprezentativna karijera počela je još kad sam bila 16-godišnjakinja. Na žalost, prekinuta je uslijed ozljede, ali ponosna sam na sve što sam napravila igrajući za reprezentaciju. Bila mi je čast biti dio te naše obitelji, hvala svim curama s kojima sam igrala i izbornicima od kojih sam imala što naučiti – rekla je Maja Joščak za HNS, a Violeta Baban dodala…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Iz reprezentacije pamtim uistinu lijepe uspomene, družili smo se bez obzira na rivalstvo i razlike u godinama. Bila su to neka druga, rekla bih romantična nogometna vremena, mi mlađe igračice smo jako cijenile starije igračice. Ne kažem da sad nije tako, ali onda je to bilo izraženije. Bila sam sretna što sam dio reprezentacije, taman da samo tim starijim igračicama na treningu skupljam lopte.

Foto: ŽNK Osijek (screenshot)