18. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

OHBP KBC-a u Osijeku obišli Plenković, Beroš, Anušić, Radić, Lukić… Otvoreno je!

3 min read
Bili smo prije dvije godine ovdje na identifikaciji hrvatskih branitelja, ovdje je bila jedina velika rupa i pričali smo o prostoru bolnice, a danas, samo dvije godine poslije imamo malu bolnicu unutar velikog KBC-a - kazao je premijer Plenković.

Službeno i formalno je otvoren novi Objedinjeni hitni bolnički prijem u Osijeku, OHBP osječkog KBC-a. Obišli su ga redom premijer Andrej Plenković, ministar obrane i potpredsjednik Vlade Ivan Anušić, ministar zdravstva Vili Beroš, župan osječko-baranjski Mato Lukić i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić. Sve ih je dočekao ravnatelj KBC-a u Osijeku dr. Željko Zubčić. Osječki ‘ER’ modernih prostora i opreme tako je i formalizirao svoj početak rada, makar već koji mjesec zbrinjava pacijente Osijeka i okolice.

Riječ je o prostoru s dnevnim bolnicama, operacijskim salama, u kojem su smještene i brojne ambulante, trijaža…, po svemu podsjeća na vrlo suvremene prostore američkih TV serija, a dobar je smjer i da vidimo kako će u budućnosti izgledati i nova bolnica koja će se graditi u Osijeku.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Malo se toga može još reći, sve je već izgovoreno. Bili smo prije dvije godine ovdje na identifikaciji hrvatskih branitelja, ovdje je bila jedina velika rupa i pričali smo o prostoru bolnice, a danas, samo dvije godine poslije imamo malu bolnicu unutar velikog KBC-a. Ovo je veliko postignuće za Osijek i zdravstvo, za OBŽ, Slavoniju i zemlju. Ovo se može postići samo uz suradnju arhitekata i medicinara, da se postigne ovakav objekt – kazao je premijer Andrej Plenković, dodajući kako će Osijek u sljedećoj fazi obnove dobiti novu veliku bolnicu, a ne ovakav spoj objekata starih 150 godina i novih izgradnji, jer to je potrebno gradu kojem gravitira i milijun ljudi s istoka zemlje.

– Vrijednost ovog objekta je 22,5 milijuna eura, ali još je i veća kada znamo da je zadnja zgrada u KBC-u izgrađena prije Domovinskog rata, većina prije 100 godina. ovo će podići kvalitetu života i zdravlja u Osijeku i ovom dijelu zemlje. Veselim se projektu izgradnje nove bolnice, a za koju je dio zemljišta dao i Grad Osijek – kazao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Iznimna mi je čast biti s vama ovdje, biti dijelom ovog događanja, koji je vitalan za Osijek, OBŽ, Slavoniju i cijeli zdravstveni sustav zemlje. Ovo je dokaz da provodimo sve reforme zdravstvenog sustava i čast mi je biti sastavom ove Vlade koja jest i koja će uložiti u zdravstvo 2,5 milijardi eura. Ovo je dokaz i primjer doprinosa kvaliteti zdravstva – nizao je Vili Beroš, dodajući i kako stiže novi PET CT uređaj.

– Čestitam cijelom timu KBC-a na čelu s dr. Zubčićem na završetku ovog velikog projekta. Zahvaljujem se premijeru i Vladi, ali želim i dodati i da ovaj projekt ne bi ni započeo da nije bilo jamstava Vlade. Novi OHBP će ispuniti sve europske zakonske odredbe, stvoriti svima visoke uvjete rada, pacijentima najbolju skrb – kazao je župan Mato Lukić.

Nizao je zahvale i pohvale i ravnatelj osječkog KBC-a Željko Zubčić, kazavši kako će ovo značiti za cijeli kraj, ustanovu, Osijek, za 5 slavonskih županija i pacijente koji na liječenje dolaze iz Posavine iz BiH. Opisao je objekt od 8.000 ‘kvadrata’, jednodnevne kirurgije, ambulante…

Foto: OsijekExpress.com (arhiva) i OBŽ (screenshot)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

DANAŠNJE FOTOGRAFIJE


ARHIVA