2. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Krležini dani u Osijeku! Predstave, znanstveni skup, izložba…

1 min read
U sve su uključeni HNK u Osijeku i FFOS, a dani počinju otvorenjem izložbe Ogledala 02, kostimografkinje Ivane Bakal u HNK u Osijeku, slijedi predstava 55 kvadrata Ivane Vuković u režiji Ivana Plazibata...

Od 7. do 10. prosinca u Osijeku se obilježavaju 34. Krležini dani. Znanstveni skup, kazališne predstave, izložbe, predstavljanja teatroloških izdanja… U sve su uključeni HNK u Osijeku i FFOS, a dani počinju otvorenjem izložbe Ogledala 02, kostimografkinje Ivane Bakal u HNK u Osijeku, slijedi predstava 55 kvadrata Ivane Vuković u režiji Ivana Plazibata u produkciji splitskog HNK-a, a slijede i predstave Jom Kipur ili pomirenje Ivane Šojat, u režiji Želimira Mesarića, za njom i monodrama Miroslava Krleže Goya, u izvedbi Zijaha Sokolovića i režiji Selme Parisi. Potonje dvije predstave na rasporedu su 8. i 9. prosinca.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Znanstveni skup počinje u petak, 8. prosinca na FFOS-u. Bavi se hrvatskom dramskom književnošću i kazalištem u prvome desetljeću 21. stoljeća. Sudjelovat će 30-ak teatrologa, kritičara i povjesničara kazališta i književnosti. U sklopu Krležinih dana bit će predstavljen i zbornik radova s prošlogodišnjega skupa. Sudionici Krležinih dana položit će i vijenac na spomenik Miroslava Krleže.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)