5. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Plinski pištolj! Nije ga registrirao, a nabavio je! Evo zašto je to važno…

1 min read
Razumjevanja radi, plinski pištolji 'ispaljuju' startno ili plinsko streljivo. Vrlo često stvaraju veliku buku, izgledaju kao 'pravi pištolji', ne ispaljuju zrna, no njihovo posjedovanje je regulirano Zakonom i obvezna je prijava kod nabave nadležnoj policijskoj upravi.

Foto: OsijekExpress.com (ilustracija)

– Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana – javlja policija i objašnjava…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Utvrđeno je da je 29-godišnjak u ovlaštenoj trgovini kupio plinski pištolj te nije u zakonskom roku podnio zahtjev za registraciju oružja kategorije „C“ u nadležnoj policijskoj postaji. Policijski službenici su navedeni plinski pištolj oduzeli te protiv istoga podnose obavezni prekršajni nalog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški – zaključuju.

A evo i dodatnog objašnjenja…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Razumjevanja radi, plinski pištolji ‘ispaljuju’ startno ili plinsko streljivo. Vrlo često stvaraju veliku buku, izgledaju kao ‘pravi pištolji’, ne ispaljuju zrna, no njihovo posjedovanje je regulirano Zakonom i obvezna je prijava kod nabave nadležnoj policijskoj upravi. I koliko god plinski pištolj pojedinci smatrali neusporedivim s vatrenim oružjem, njihovo streljivo može imati različita plinska punjenja, a izgled i buka svakako su uznemirujući. I opasni.

Foto: OsijekExpress.com (ilustracija)