5. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Policija u Belišću o problematici navijačkih izgreda! Ondje je skupljač loptu ‘dobio’ raketu u glavu!

2 min read
Dječak, podsjećamo, nije bio ozbiljnije ozlijeđen. Pa ipak, navijač jest. A nije trebalo do toga doći. Nije smjelo. Na utakmici 15. kola Druge HNL između Belišća i Dugog Sela, huligani su pogodili skupljača lopti raketom. I to u glavu.

Desetak dana nakon incidenta na stadionu u Belišću, Vijeće za prevenciju grada Belišća održalo je radnu sjednicu na kojoj se raspravljalo o problematici navijačkih izgreda na nogometnim utakmicama te o preventivnim aktivnostima usmjerenim prema vozačima motornih vozila, biciklistima i pješacima, posebice školarcima, izvijestila je o sjednici Policijska uprava osječko-baranjska. Podsjećamo, na naoko bezazlenoj nogometnoj utakmici nižeg ranga natjecanja, dječak koji skuplja lopte dobio je raketom u glavu, a koju su ispalili navijači iz gledališta belišćanskog igrališta. Sjednica je, dodajmo, imala širi karakter, kao i akcija poslije, ne samo ograničeno navijačkim elementima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Dječak, podsjećamo, nije bio ozbiljnije ozlijeđen. Pa ipak, navijač jest. A nije trebalo do toga doći. Nije smjelo. Na utakmici 15. kola Druge HNL između Belišća i Dugog Sela, huligani su pogodili skupljača lopti raketom. I to u glavu. Nemile scene obiše su naciju posredstvom društvenih mreža, a o svemu se oglasilo i NK Belišće, izražavajući žaljenje zbog postupaka navijača, huligana. Dječak je, kako su tada izvijestili iz kluba, bio vidno uplašen i uplakan, ali se na svu se sreću nije suočio s ozbiljnijom ozljedom.Doduše, iz kluba su poslali riječi podrške i ozlijeđenom navijaču, ali ljudski je to, valjda.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Nadolazeći zimski uvjeti, slaba vidljivost i skliski kolnici upozorenje su svim sudionicima u prometu. Usuglašeni su stavovi te će u narednom periodu biti provedene preventivne aktivnosti policije u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića u Belišću i Srednjoj školi Valpovo kroz projekte “Budi navijač, a ne razbijač” i “Zajedno protiv govora mržnje”. Nakon sjednice, članovi Vijeća za prevenciju u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave osječko-baranjske proveli su tradicionalnu akciju ”Biciklirajmo biciklističkom” te su biciklistima podijeljeni reflektirajući prsluci koji pojačavaju sigurnost biciklista i ostalih sudionika u prometu u slučaju vožnje noći ili u uvjetima smanjene vidljivosti. Sredstva utrošena za provođenje preventivnih aktivnosti u sklopu projekta ”Zajedno više možemo”, kao i ove aktivnosti osigurana su Sporazumom o međusobnoj suradnji Policijske uprave osječko-baranjske i Grada Belišća koji su potpisali  gradonačelnik Dinko Burić i načelnik Policijske uprave Ladislav Bece – izvijestila je PU OBŽ o jučerašnjoj sjednici.

Foto: Facebook, NK Belišće (screenshot) & PU OBŽ (screenshot)