2. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Prosvjedi svinjogojaca su gotovi! Svi punktovi i blokade su raspušteni!

1 min read
...izjavio je predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela Tomislav Pokrovac novinarima, kazavši i kako će novi sastanak biti za 7 dana, s potpredsjednikom Vlade Ivanom Anušićem, kao i ministricom poljoprivrede Marijom Vučković.

Prosvjedi svinjogojaca su završili! Prosvjednici su danas dobili zapisnik sa sastanka u Ministarstvu poljoprivrede, što je bio preduvjet za raspuštanje svih prosvjednih punktova.

– Hrvatski narod je uspio i napravio dobru stvar za hrvatsku poljoprivredu, ostavio je tradiciju na selu, borio se i uspio u tome. Možemo biti zadovoljni, trebamo otići svojim kućama. Ovaj ću tren raspustiti prosvjede u svim županijama, svi idemo kućama, pripremiti se za Božić – izjavio je predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela Tomislav Pokrovac novinarima, kazavši i kako će novi sastanak biti za 7 dana, s potpredsjednikom Vlade Ivanom Anušićem, kao i ministricom poljoprivrede Marijom Vučković.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Imamo puno problema, nova naša tema bit će poljoprivredno zemljište – kazao je Pokrovac.

Prosvjedi su trajali 15 dana. Stožer i Sindikat su tražili zabranu eutanazije i omogućavanje prometa zdravih svinja te svinjokolje. Riješavanje istih usuglašeno je tijekom jučerašnjeg sastanka, osim održavanja svinjokolja.

Foto: Pixabay (ilustracija)