5. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Tataaaa’, ‘Ne čupaj me za kosu’… Čuje se dok Dečak pokušava najaviti dolazak u Osijek!

2 min read
Ali, čeka ga još bolji 'kaos', još više lampica, buke i galame, jer Dečak i Vatra nastupaju na Adventu u Osijeku i jamče, uz Intrade, vrhunski vikend sljedeća dva dana.

– Tataaaaa… – čuje se ženski dječji glas koji doziva ‘upomoć’, zatim i obraćanje drugom djetetu – Ne čupaj me za kosu… Tako su klinci ‘frontmena’ Vatre ispratili pokušaj snimanja najave i video zapisa ususret osječkom koncertu, da bi Ivan Dečak uspio reći – Ljudi, vidimo se u subotu, nemate pojma koliko jedva čekam doći u Tvrđu… – sugeirajući uz smijeh kako želi pobjeći iz kućnog ‘kaosa’.

Ali, čeka ga još bolji ‘kaos’, još više lampica, buke i galame, jer Dečak i Vatra nastupaju na Adventu u Osijeku i jamče, uz Intrade, vrhunski vikend sljedeća dva dana.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Sjajan je vikend pred Osijekom i Adventom u Osijeku, jer već danas u večernjim satima, od 20 sati na glavni ‘stage’ u Franjevačkoj ulici u Tvrđi izlaze Tomislav Bralić i klapa Intrade, a dan poslije u subotu, 9. prosinca, također u 20 sati, na istom mjestu nastupa – Vatra.

Međutim, daleko je to od svega što se nudi ovaj vikend na Adventu u Osijeku, jer upravo su 8. i 9. prosinca ‘označeni’ kao ‘prime dani’, uz prethodni i naredne vikende. Na Trgu Jurja Križanića tako je DJ Marushka najavljena na Non-stop adventiću, od 18 sati, a vrijedi i podsjetiti kao se u dane vikenda adventska zabava u Tvrđu odvija po ‘pojačanom radnom vremenu, petkom od 16, a subotom od 11 sati.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Dakle, ‘vikend zonu’ idealnu za cjelovečernju zabavu potražite u Franjevačkoj ulici u kojoj se već tradicionalno uživa u živoj glazbi. Uključuje vikend i Festival svijetla, Festival jelki… Kao glavna poveznica ovih dviju lokacija, glavni Trg Sv. Trojstva ugostio je pregršt bogato ukrašenih božićnih jelki i druge čarobne instalacije. Pogled na Tvrđu ponovno se može doživjeti s najvećeg panoramskog kotača u Hrvatskoj, a ove godine, posebna poslastica za najmlađe bit će otvaranje Središnjeg ureda Djeda Mraza u Osijeku, gdje će nas od 15 do 24. prosinca svakodnevno posjećivati Djed Mraz. Naši najmlađi ponovno uživaju u zabavnom lunaparku u Parku kralja Držislava (kod Školjke). Zimske radosti i adventski ugođaj pronađite i na gradskom klizalištu Sokol. A na radost i velikih i malih, od 4. prosinca vratio se i prekrasni osječki božićni tramvaj!

Uostalom, pogledajte raspored! I video Dečaka…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Foto: OsijekExpress.com (arhiva) & TZ Osijek (screenshot)


Foto: OsijekExpress.com (arhiva) & IG (screenshot)