5. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nije to ‘akcija pola pileta za nešto i 99’! Policija najavljuje akciju za vikend u Osijeku i okolici!

1 min read
Na području cijele policijske uprave za vikend će se provesti pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača...

Nije to ‘akcija pola pileta za nešto i 99’, nego akcija policije, na području Osijeka, okolice i cijele Slavonije. Jer, osim Policijske uprave osječko-baranjske, akciju je oglasila i Policijska uprava požeško-slavonska, a sve su prilike da će i ostale uprave ‘istom dolinom’.

– Na području cijele policijske uprave za vikend će se provesti pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača kao i drugih prekršaja koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća – javlja PU OBŽ, a nastavljaju iz PU PSŽ…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

– Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere. Također će se u noći sa subote na nedjelju 9./10. prosinca provoditi preventivno represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu. Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa – zaključuje se u najavi.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)