17. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Litvanac kroz OBŽ vozio kamion stranaca! On u pritvor, oni po azil…

1 min read
- Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske. Strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu - zaključuje se.

Ne događaju se ovakve stvari samo u područjima uz granicu s BiH, odnosno u području kod Dunava, na granici sa Srbijom. Ovog su ‘šofera’ iz Policijske uprave osječko-baranjske ‘skužili’ u Koškoj.

– Policijski službenici Policijske postaje Našice su 13. prosinca u jutarnjim satima na području Koške u prometu zaustavili teretno vozilo nacionalnih oznaka Litve, kojim je upravljao 21-godišnji državljanin Litve. U vozilu je pronađeno više stranih državljana bez osobnih dokumenta – javlja policija iz Osijeka, dodajući…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim državljaninom Litve, za kojega je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je zbog koristoljublja prevozio strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

– Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske. Strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu – zaključuje se.

Foto: Pixabay (ilustracija)