29. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

DORH: Podignuta u Osijeku optužnica protiv dvoje ‘organizatora svatova’

2 min read
Tereti ga se da nije novčani iznos od 709.900,00 kuna, kojeg je preuzeo na ime usluge organizacije svadbenih svečanosti, evidentirao u poslovnim knjigama niti položio na žiro račun...

– Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana (1975. i 1976.) zbog počinjenih kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz čl. 246. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona/11 – javlja DORH i nastavlja…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Prvookrivljenika se tereti da je od 1. siječnja 2021. do 9. lipnja 2022. u Bizovcu, kao član uprave trgovačkog društva, iako svjestan da je prema odredbama čl. 430. u svezi s čl. 252. Zakona o trgovačkim društvima poslove društva dužan voditi s pozornošću urednoga i savjesnoga gospodarstvenika, postupio u nakani da si pribavi veliku nepripadnu materijalnu dobit. Tereti ga se da nije novčani iznos od 709.900,00 kuna, kojeg je preuzeo na ime usluge organizacije svadbenih svečanosti, evidentirao u poslovnim knjigama niti položio na žiro račun navedenog trgovačkog društva, već ga je zadržao za sebe čime si je pribavio nepripadnu imovinsku korist u navedenom iznosu i tako oštetio trgovačko društvo.

– Okrivljenike se tereti da su od 10. lipnja 2022. do 31. listopada 2022., i to prvookrivljenik kao osnivač i prokurist u trgovačkom društvu iz Našica i drugookrivljenica kao direktorica istog trgovačkog društva, zajedno i po prethodnom dogovoru, počinili navedeno kazneno djelo, iako su bili svjesni da su prema odredbama čl. 430. u svezi s čl. 252. Zakona o trgovačkim društvima poslove društva dužni voditi s pozornošću urednoga i savjesnoga gospodarstvenika.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Tereti ih se nisu novčani iznos od 240.220,00 kuna, dobiven naplatom usluge organiziranja svadbenih svečanosti u ime oštećenog trgovačkog društva, evidentirali u poslovnim knjigama društva niti su položili na žiro račun društva, već su ga zadržali za sebe čime su si pribavili nepripadnu imovinsku korist u iznosu od 240.220,00 kuna i tako oštetili trgovačko društvo – zaključuje DORH.

Foto: Pixabay (ilustracija)