2. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Svaki put isto – ‘ako prođe, prođe’!? A sve je i ‘u računalu’! I ne može proći…

2 min read
- Policijski službenici su prilikom granične kontrole posumnjali u vjerodostojnost graničnih štambilja u putnoj ispravi 25-godišnje putnice (državljanke Bosne i Hercegovine). Daljnjim radom i kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja policijskih službenika i utvrđeno da su granični štambilji krivotvoreni.

Ovo je već ‘n-ti’ slučaj u posljednjih nekoliko tjedana i mjeseci kako se ‘lupaju lažni štambilji’ u putne dokumente kako bi se pokušalo zavarati hrvatsku graničnu kontrolu prilikom ulaska u ‘schengenski prostor’. Nevjerojatno je kako oni koji pokušavaju misle kako sve to nije i ‘u kompjuteru’. Obrazac je skoro uvijek isti, uvijek se krivotvorine kupuju u Njemačkoj za nekoliko stotina eura. Tamo neko ‘u podzemlju’ krivotvori i ‘udara štambilje’. O čemu oni svjedoče? O ulasku i izlasku iz EU. Ako su osobe trećih zemalja bez vize boravili ‘predugo’, ne mogu se vratiti opet neko vrijeme, pojednostavljeno.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Prekjučer 15. prosinca, oko 15.40 sati, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontroliran je autobus bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, vozač, putnici i prtljaga – javlj policija i dodaje…

– Policijski službenici su prilikom granične kontrole posumnjali u vjerodostojnost graničnih štambilja u putnoj ispravi 25-godišnje putnice (državljanke Bosne i Hercegovine). Daljnjim radom i kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja policijskih službenika i utvrđeno da su granični štambilji krivotvoreni.

– Naime, osumnjičena je od nepoznate osobe na području Savezne Republike Njemačke za nekoliko stotina eura nabavila krivotvorene granične štambilje te je namjeravala prijeći državnu granicu i ući u Republiku Hrvatsku i Europsku uniju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Policijski službenici protiv 25-godišnjakinje podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenja isprave te joj je sukladno Zakonu o strancima odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku – zaključuje se.

Foto: Pixabay (ilustracija)