24. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Koncertna dvorana u Osijeku bit će druga najveća u zemlji, ali modernija i višestruko bolja…

2 min read
- Iako će biti druga najveća u zemlji, bit će modernija od prve najveće, od Lisinskog. Jer, gradi se sada, po svim novim standardima, po svim novim zahtjevima - kazao je zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin.

Jedina veća koncertna dvorana u Hrvatskoj bit će ona Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Kada bude gotova osječka, osim što će biti druga po veličini u cijeloj zemlji, bit će prva koju je Osijek ikada imao. A sve su prilike da se u tom smjeru ide brzo i da je ranija rečenica direktora KC-a Ivana Kristijana Majića, kako Osijek mora što prije početi stvarati i veću koncertnu publiku, postala vizionarska. Naime, kazao je to organizirajući koncerte pečuške filharmonije u gradu, razumijevajući da će gradonačelnik Ivan Radić i gradska uprava žuriti s dovršenjem dvorane u Kulturnom centru. A sada smo blizu…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Radovi na dovršetku i opremanju prve koncertne dvorane u povijesti Osijeka, vrijedni 1,7 milijuna eura, u punome su jeku, a završetak se očekuje u drugoj polovici iduće godine. Izrazivši zadovoljstvo napretkom radova gradonačelnik Ivan Radić poručio je u četvrtak prilikom obilaska radova kako će nova koncertna dvorana pozicionirati Osijek na hrvatsku i europsku kulturnu kartu. Naime, za osječku koncertnu dvoranu Ministarstvo kulture osiguralo je oko 930.000 eura, a Ministarstvo regionalnog razvoja 770.000 eura.

Bit će dvorana s 1.000 četvornih metara i s oko 400 sjedećih mjesta. Više od HNK-a u Osijeku, a čiju se također temeljitu obnovu i rekonstrzkciju planira u skorom razdoblju iz ITU sredstava. U dvoranu stiže i 200.000 eura vrijedan klavir.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Iako će biti druga najveća u zemlji, bit će modernija od prve najveće, od Lisinskog. Jer, gradi se sada, po svim novim standardima, po svim novim zahtjevima – kazao je zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin.

Pogledajte galeriju…

Foto: Grad Osijek (screenshot)