29. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Pranje novca na slavonski’: Predstavio se kao bratić, posudio novac, prebacio u kladionicu, dobitak trošio…

1 min read
- Policijski službenici protiv osumnjičenog podnose posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu kao dopunu kaznenoj prijavi - zaključuje se.

– Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom sa područja Slavonskog Broda na okolnosti počinjenja kaznenih djela Prijevare i Pranja novca – javlja policija i pojašnjava kako je do kaznenih djela došlo…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Utvrđena je sumnja da je osumnjičeni dana 29. travnja 2022. godine, putem društvene mreže, 50-godišnjakinji poslao zahtjev za prijateljstvom sa profilnog imena njenog bratića, dovevši istu u zabludu od koje je zatražio da mu pošalje Paysafecard bonove u iznosu od 1.300,00 kuna, što je ista i učinila, no nakon razgovora sa bratićem je shvatila da je prevarena.

– Nadalje, kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 30-godišnjak, dana 29./30. travnja 2022. godine, novčana sredstva pribavljena kaznenim djelom prijevare, putem online plaćanja prebacio na račun kladionice, odnosno uložio u igre na sreću, a ostvarene dobitke putem aplikacije isplaćivao i plaćao životne troškove.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Policijski službenici protiv osumnjičenog podnose posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu kao dopunu kaznenoj prijavi – zaključuje se.

Foto: Pixabay (ilustracija)