23. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Predsjednica Dokkice i kolumnistica OsijekExpressa izdala knjigu! Promiče Slavoniju među djecom!

1 min read
Kruščić Zlatko, Fiško Paprić, Žirko Hrastić, Zvonko Bećarac, Tamburica Marica, Šljivka Ivka i Slavko Kulenić sedam su slavonskih likova koji predstavljaju Slavoniju i njezino kulturno naslijeđe.

Slavonija u mom srcu, naziv je knjige priča i pjesama o Slavoniji autorice Ines Novak, predsjednice Dječjeg kreativnog centra DOKKICA. Dodajmo, kao i kolumnistice OsijekExpressa. Napisala je knjigu kojom djeci približava tradicijske vrijednosti Slavonije, a kako ‘klinci’ od malih nogu, gdje god da su rođeni, znali koji su to elementi koji oslikavaju Slavoniju i Slavonce.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Rukopis je nastao 2009. godine u želji autorice za promicanjem kulturne baštine Slavonije među djecom, a objavljen je 2023. godine. Kruščić Zlatko, Fiško Paprić, Žirko Hrastić, Zvonko Bećarac, Tamburica Marica, Šljivka Ivka i Slavko Kulenić sedam su slavonskih likova koji predstavljaju Slavoniju i njezino kulturno naslijeđe. Sedam kratkih priča i pjesama i jedan igrokaz rese ovu malu slavonsku knjižicu uz ilustracije Roka Idžojtića, profesora likovne kulture, a recenziju potpisuje prof. dr. sc. Marija Sablić – stoji u opisu nakladnika izdane knjige, a koja će biti predstavljena u petak i Staroj pekari u Osijeku u 18 sati.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

O knjizi će, uz autoricu, govoriti Tena Babić Sesar, profesorica hrvatskoga jezika i književnosti i Ksenija Vilić, učiteljica razredne nastave. Predstavljanje knjige moderirat će doc. dr. sc. Nina Mance. Uz zvuke tamburice predstavit će se Marijan Zec, učenik 6. b razreda OŠ Grigor Vitez Osijek, član Slavonsko tamburaškog društva “Pajo Kolarić” Osijek i učenik 2. razreda Glazbene škole Franje Kuhača Osijek.

Foto: Dokkica (screenshot) & Joanna Paciorek (osobna arhiva Ines Novak)