27. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sajma antikviteta u siječnju neće biti, a evo koje su radne nedjelje Tržnice u ’24. godini…

2 min read
Zatvoreni dio tržnice radit će od ponedjeljka do subote od 7 do 13 sati, dok je svaki prvi ponedjeljak u mjesecu neradni dan...

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)

– Poštovani izlagači Sajma antikviteta, obzirom da je prva subota u siječnju 2024. godine blagdan Sveta tri kralja, Sajam se neće održati. U veljači nastavljamo naše druženje na istom mjestu kao i do sada u Parku kralja Držislava – stoji u jučerašnjoj obavijesti Tržnice izlagačima i posjetiteljima Sajma, što je dio cijelog plana i rasporeda za 2024. godinu, jer poznato je i kojim se nedjeljama hoće i neće raditi, s obzirom na važeći zakon o 16 radnih nedjelja u godini.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Zatvoreni dio tržnice radit će od ponedjeljka do subote od 7 do 13 sati, dok je svaki prvi ponedjeljak u mjesecu neradni dan, jer tada se provodi dezinsekcija i deratizacija u objektu. Zatvoreni dio tržnice ne radi ni u dane blagdana i neradnih dana utvrđenih zakonom, odnosno ne radi – 1. siječnja na Novu godinu, 6. siječnja na Sveta tri kralja, ne radi na Uskrs i Uskrsni ponedjeljak, na Tijelovo, potom 1. svibnja na Praznik rada, 30. svibnja na Dan državnosti, 22. lipnja na Dan antifašističke borbe, 5. kolovoza na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, 15. kolovoza na Veliku Gosp, 1. studenoga na Sve svete, 18. studenoga na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, kao i na 25. prosinca i 26. prosinca na Božić i na Svetog Stjepana.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Nadalje, u Izmjenama i dopunama kućnog reda za javnu tržnicu na malo, stoji da su sve prve nedjelje u mjesecu kao i sve nedjelje u prosincu radne. Dakle, 7. siječnja, 4. veljače, 3. ožujka, 7. travnja, 5. svibnja, 2. lipnja, 7. srpnja, 4. kolovoza, 1. rujna, 6. listopada, 3. studenoga, 1. prosinca, 8. prosinca, 15. prosinca, 22. prosinca i 29. prosinca.

– Vanjske prodavaonice u poslovnoj zgradi zasebno određuje svoj raspored rada unutar okvirnog radnog vremena od 6 do 20 sati radnim danom te radnim nedjeljama od 7 do 13 sati – zaključuje se.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)