25. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

I sutra će se skakati u Dravu! U spomen na ovog velikog čovjeka koji je grijao srca cijelog Osijeka…

2 min read
Točno u podne, sutra, u nedjelju, 31. prosinca 2023., zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin bit će na tradicionalnom zimskom kupanju na Silvestrovo. I ovoga puta skočit će mladići koji nastavljaju tradiciju skokom u hladnu Dravu u Zimskoj luci, a što čine od '19. godine, kada prvi puta Rudež zbog zdravstvenog stanja nije mogao skočiti.

Foto: Grad Osijek (arhiva, screenshot) & Facebook (screenshot)

Osijek je na samom kraju kolovoza ’21. godine izgubio, kako smo pisali, veliku ljubav, komadić srca, svoju istinsku legendu, čovjeka koji se borio protiv ambrozije, grijao srca cijelog Osijeka na svako Silevestrovo kupajući se u ledenoj Dravi. Umro je Dušan Rudež, gospodin Dušan Rudež! Zaspao je, napisali smo tada, ‘čovjek tuljan’, potkivač jaja, Djeda Mraz, istinska ‘čestica dobrote’, čovjek prepun ljubavi, netko tko nije ‘koračao malen ispod zvijezda’ i zbog kojega se Osijek svakako mijenjao od trenutka kada je s Banovine stigao u nj i zagrlio ga kao svog. Njemu u spomen skakat će se i sutra u Dravu u Osijeku.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Njegova tradicija plivanja u hladnoj Dravi na Silvestrovo postala je brand Osijeka po čemu smo prepoznati i u ostatku naše Domovine i Grad će nastaviti održavati ovu tradiciju u spomen na našeg humanitarca i čovjeka velikog srca, Duška Rudeža Tuljana – rekao je zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin prije dvije godine, a i ove će godine biti ondje uz skakače.

Točno u podne, sutra, u nedjelju, 31. prosinca 2023., zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin bit će na tradicionalnom zimskom kupanju na Silvestrovo. I ovoga puta skočit će mladići koji nastavljaju tradiciju skokom u hladnu Dravu u Zimskoj luci, a što čine od ’19. godine, kada prvi puta Rudež zbog zdravstvenog stanja nije mogao skočiti.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

I da vas podsjetimo zakratko kako je sve krenulo… Skočio je Rudež prvi puta zato što je HTV-ovcima, legenda kaže, trebala vijest da se u ‘manjku vijesti’ u silvestarskoj noći probiju na središnji Dnevnik tadašnje države, a onda je nastala povijest. Jer, skretao je Rudež skokom pozornost na probleme s kojima se htio boriti i borio, protiv ambrozije ponajviše.

Foto: Grad Osijek (arhiva, screenshot) & Facebook (screenshot)

tuljan