18. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Bio je to skok na Silvestrovo, skok za ‘Tuljana’, za ulazak u ’24. godinu!

2 min read
- Dolazim i sljedeće godine. Svaki dan sam skakala u Dravu nekoliko dana da bi se pripremila. Skakala sam i na moru (s Paga je nap.a.), ali Drava je hladnija - dodala je Valentina.

Duško Rudež borio se s ambrozijom, sam ispočetka, borio se lavovski i poveo sa sobom brojne u iste bitke, radi toga na Silvestrovo na sebe skretao pozornost i propagirao snažniji i veći cilj, a kada je onemogao, za njim su to ponijeli mladi. I danas, kada se i ove godine skočilo u ledenu Dravu, kada je skočio nikada veći broj mladih, njih 6-oro, među kojima i dvije cure, jedan je (Neven) ponio na sebi ‘Tuljanovu’ majicu jasne poruke zaustavljanja alergenog korova.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

I danas se u Zimskoj luci na Silvestrovo skakalo u Dravu s drvenog pontona, a učinjeno je to i u spomen na ‘Tuljana’, osječkog istinskog velikog čovjeka, čemu su na obali nazočili brojni Osječani, a na pontonu i zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin.

– I ove godine je očuvana tradicija. Makar je sunčano, nije baš toplo i zahvaljujem ovim mladima što su nastavili tradiciju. Sjećamo se i gospodina Rudeža čiji je skok u Dravu imao snažnu poruku – kazao je zamjenik Vulin, dodajući da ovo skreće pozornost i na cijeli Osijek u nacionalnim okvirima, a upravo je to ono što je Rudež prvi puta učinio prije 37 godina.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Voda je hladna, oko 4 stupnja, ali drago mi je da smo nastavili tradiciju, nastaviti ćemo i nagodinu. Gospodin Rudež je to učinio 32 puta, možemo zbog njega i mi – kazao je jedan od skakača Bojan Marušić, da bi Valentina Barićević još dodala, a na upit o pripremi…

– Dolazim i sljedeće godine. Svaki dan sam skakala u Dravu nekoliko dana da bi se pripremila. Skakala sam i na moru (s Paga je nap.a.), ali Drava je hladnija – dodala je Valentina.

Pogledajte fotografije…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Foto: Grad Osijek (screenshot)