29. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Istina ili mit? Podnose li muškarci teže prehladu? Čini se da muški imunitet drugačije radi!?

1 min read
Studija iz '20. je pokazala da bi žene mogle imati manje ozbiljne simptome kada dobiju prehladu. Naime, simptomi uzrokovani prehladom rezultat su borbe imunološkog sustava s bolešću.

Kružne društvenim mrežama u ovo doba godina vrlo često pošalice kako žene s povišenom tjelesnom temperaturom rade sve kao i inače, a muškarci ‘umiru’ od 37,2 nadalje… Postavlja se pitanje doživljavaju li muškarci prehladu i temperaturu zaista na drugačiji način nego žene. ž

Odgovor donosi N1.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Studija iz ’20. je pokazala da bi žene mogle imati manje ozbiljne simptome kada dobiju prehladu. Naime, simptomi uzrokovani prehladom rezultat su borbe imunološkog sustava s bolešću.

N1 piše nadalje da – budući da je tijelu u borbi s virusima i bakterijama potrebna sva energija koju može dobiti ono osigurava da ostanete u krevetu. A čini se da žene imaju slabiji imunološki odgovor zbog hormona estradiola, ženskog spolnog hormona. I onda, doima se, imaju slabije simptome prehlade.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Istraživanje, dodaje se, nije dovoljno opsežno, ali možda nije potpuna besmislica pretpostaviti da muškarci te bolesti proživljavaju drugačije od žena.

Foto: Pixabay (ilustracija)