24. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vujnovčeva zaklada donira 430.000 eura udrugama, studentima, domskoj djeci i ukrajinskim izbjeglicama

2 min read
- Zaklada je u ovom donacijskom ciklusu nastavila i s pomoći za sedamdesetak izbjeglica koji su od ratnih stradanja pobjegli iz Ukrajine, osiguravajući im financiranje najma stanova i režija - zaključuje se u priopćenju.

– Novo sutra, zaklada čiji je osnivač Pavao Vujnovac, objavila je rezultate natječaja za financiranje programa udruga kojim se završen donacijski ciklus za proteklih dvanaest mjeseci vrijedan preko 430.000 eura – objavila je Zaklada, dodajući…

– Na natječaj je stiglo gotovo 400 različitih projekata u ukupno tri kategorije – očuvanje nacionalne baštine, potpore ranjivim društvenim skupinama te odgoj, obrazovanje i znanost – a među udrugama i projektima kojima su odobrena sredstva ističu se…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

  • pomoć u opremanju novog centra za terapije pomoću konja i rehabilitaciju djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom Udruge Don Kihot iz Zagreba (21.500 eura)
  • projekti senzorne integracije djece s teškoćama u razvoju Centra za odgoj i obrazovanje Lug (19.500eura) i Udruge za autizam Spectrum iz Donjeg Miholjca (20.000 eura)
  • potpora projektima „Dajem svijetu smisao“, udruge obitelji djece s autizmom Dar iz Osijeka (36.000 eura) te „Za naše bolje sutra“ Udruge osoba s invaliditetom grada Koprivnice (11.000 eura)
  • podrška programu „Uključi me“ Gradskog društva Crvenog križa iz Osijeka (30.000 eura)
  • financiranje rada palijativnog tima LiPa iz Pakraca (18.000 eura) te pomoć u nabavci prvog terapijskog psa u Makarskoj za rad s djecom s teškoćama u razvoju (3.000 eura)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Natječaj za projekte udruga predstavlja kraj donacijskog ciklusa u sklopu kojeg je zaklada Novo sutra donirala preko 430.000 eura. Zaklada je također osigurala sredstva za stipendije studentima koji dolaze iz županija s najnižim indeksom razvijenosti u Hrvatskoj. Protekle godine proširen je krug stipendista pa su stipendije dobili svi prijavljeni koji su ispunjavali socijalno-imovinske ili kriterije akademske izvrsnosti.

– Također, Zaklada nastavlja višegodišnji projekt pomoći pri školovanju više od 50-ero djece s područja Banovine. Riječ je o djeci bez roditelja ili adekvatne roditeljske skrbi, udomljenoj, kao i djeci bez adekvatne roditeljske skrbi iz Dječjeg doma Vrbina te djeci slabijeg imovinskog stanja područja Siska, Gline i Petrinje koje Zaklada Novo Sutra značajno pomaže. Uz stipendije, Zaklada djeci s Banovine redovito osigurava informatičku i sportsku opremu, organizira ljetovanja te polaganje vozačkog ispita za učenike koji napune 18 godina, a sve s ciljem osnaživanja djece i olakšavanja samostalnog života nakon punoljetnosti i prisilnog odlaska iz obrazovno-odgojnih institucija.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Zaklada je u ovom donacijskom ciklusu nastavila i s pomoći za sedamdesetak izbjeglica koji su od ratnih stradanja pobjegli iz Ukrajine, osiguravajući im financiranje najma stanova i režija – zaključuje se u priopćenju.

Foto: Youtube (screenshot)