16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Slavoncu na tavanu našli duhan kako se suši! Kazna i trošarine vrijede skoro kao kuća!?

1 min read
...pronašli 109 kg duhana u listu uz 0,1 kg  sitno rezanog duhana i jednu rezalicu za usitnjavanje duhana...

– Carinski službenici Službe za nadzor Carinskog ureda Slavonski Brod oduzeli 109 kilograma duhana u listu i ručnu rezalicu duhana – objavila je Carinska uprava, otkrivajući kako su kod jednog Slavonca na tavanu našli sve navedeno.

– Carinski službenici Službe za nadzor Carinskog ureda Slavonski Brod 4. siječnja 2024. godine izvršili su pretragu obiteljske kuće i pomoćnog objekta na području općine Brestovac u Požeško-slavonskoj županiji u vlasništvu hrvatskog državljanina tijekom koje su pronašli 109 kg duhana u listu uz 0,1 kg  sitno rezanog duhana i jednu rezalicu za usitnjavanje duhana – nastavlja Carina i dodaje…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Zbog povrede odredbi Zakona o trošarinama protiv hrvatskog državljanina pokrenut je prekršajni postupak i izdan prekršajni nalog,  pri čemu je izrečena novčana kazna u iznosu od 13.470 EUR.

– U upravnom postupku donijet će se rješenje kojim će se poreznog obveznika obvezati na naplatu trošarinskog duga u ukupnom iznosu od 12.453,77 EUR.  Pronađena roba, koja je predmet prekršaja, oduzeta je – zaključuje se.

Pogledajte fotografije…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Foto: Carina (screenshot)