26. veljače 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Hajduković: Nije na predsjedniku progovoriti u javnosti o seksualnosti druge osobe!

2 min read
- Odluka je pojedinca hoće li takve stvari iznijeti u javnost, kada i kako - rekao je osječki zastupnik u Hrvatskom saboru Domagoj Hajduković za N1 Televiziju.

Osječki saborski zastupnik Domagoj Hajduković bio je gost N1 studija uživo, a jedna od tema bila je izjava predsjednika Republike Zorana Milanovića u kojoj je spominjao seksualnu orijentaciju ministra gospodarstva Damira Habijana, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić zatražila je već stručno mišljenje je li predsjednik ‘iskočio iz gabarita’, a Hajduković osuđuje izjavu predsjednika…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Privatni život je privatni život… S druge strane, kada ste političar i javna osoba, morate prihvatiti teret interesa javnosti za vaš privatni život. Neki svoj privatni život jako vješto čuvaju od očiju javnosti,  a neki ga namjerno guraju, no činjenica je da nije na predsjedniku da otkriva takve detalje iz nečijeg privatnog života… – kazao je Hajduković, dodajući…

– Odluka je pojedinca hoće li takve stvari iznijeti u javnost, kada i kako – rekao je osječki zastupnik u Hrvatskom saboru Domagoj Hajduković za N1 Televiziju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Inače, dodaje N1, Hajduković je prvi hrvatski političar koji se ‘outao’, dodajući da ta odluka nije naštetila njegovom političkom radu, osim što je, dodaje, imao neugodnosti od pojedinih, uglavnom, HDZ-ovaca.

– Sjetite se prve zagrebačke Povorke ponosa, koliko osiguranja i koliko prosvjeda protiv je bilo. Danas je to jedan društveni događaj u Zagrebu gdje vam mašu ljudi s prozora, roditelji dovode svoju djecu. Više je postao jedan kulturno-scenski događaj nego potreba da se borite za svoju slobodu i vidljivost. Naravno i ovo drugo postoji, no ono što je po meni bitno je da je društvo zaista napredovalo, dosta smo evoluirali, posebice nove generacije – kazao je za N1 Televiziju.

Foto: Youtube (screenshot)