25. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

O privođenju Bedea i istrazi požara oglasili se šefovi Civilne zaštite, Lukić i Vulin…

2 min read
Mi smo ostavili dio požarišta nezatrpan da bi se mogla obaviti istraga - kazao je novinarima danas zamjenik gradonačelnika Osijeka i šef Stožera CZ Grada Dragan Vulin.

Danas, 17. siječnja ’24. osječka policija, odnosno Policijska uprava osječko-baranjska, u 10:42 sati objavila je kako se provodi kriminalističko istraživanje nad tri osobe zbog požara u krugu tvornice za preradu plastike u Brijestu. Odvjetnik vlasnika tvrtke Drava International potvrdio je za medije da je na razgovor priveden njegov klijent Bede. Riječ je o požaru koji je bjesnio nekoliko dana na jugu Osijeka, u kojem su lakše ozlijeđena dva i teško jedan vatrogasac, zbog kojeg se danima nad Osijekom i Slavonijom nadvijao crni dim i mjerila kakvoća zraka, tla… Oglasili su se povodnom posljednjih događaja šefovi Stožera Civilne zaštite Grada Osijeka i Osječko-baranjske županiji, župan OBŽ Mato Lukić i zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Osječko-baranjska županija, moj prethodnik Ivan Anušić, dva dana poslije izbijanja požara podnio je kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba tvrtke. Tri mjeseca nakon izbijanja požara svjedoci smo daljnih postupanja, a sada očekujemo odgovore i razloge, što se zapravo dogodilo u tvrtki Drava International. Mi smo podigli sve operativne snage na području Osijeka i županije i dali veliki doprinos da ne dođe do veće tragedije koja je bila na pomolu – nizao je župan osječko-baranjski Mato Lukić

– Referirajući se na uhićenje gospodina Bedea, kao što je rekao i župan osječko-baranjski Mato Lukić, Civilna zaštita Grada Osijeka, zajednosa Civilnom zaštitom Osječko-baranjske županije, bila je od izbijanja požara na terenu, odradila posao, uz vatrogasce i sve druge koji su sudjelovali u gašenju i kasnijem saniranju izdimljavanja, u spječavanju posljedica za zrak i tlo Osijeka i OBŽ. Od samog početka, u prvom komuniciranju s javnošću, svi mi i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić jasno smo rkeli da ćemo inzistirati na otkrivanju odgovornosti, da svi imaju pravo znati tko je za ovo odgovoran i tko će snositi štetu. Nismo prejudicirali odgovornost, a ovo što se dogodilo danas je epilog mjerodavnih službi. Svatko treba odraditi svoj dio posla. Mi smo ostavili dio požarišta nezatrpan da bi se mogla obaviti istraga – kazao je novinarima danas zamjenik gradonačelnika Osijeka i šef Stožera CZ Grada Dragan Vulin.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Poštovani, policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom provode kriminalističko istraživanje nad tri osobe, koje se dovode u vezu s požarom u tvornici za preradu plastike od 4. listopada 2023. godine – objavila je danas, u srijedu 17. siječnja osječka policija.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & OBŽ (arhiva, screenshot)