2. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Potvrđeno je! MORH izrađuje model vojne obuke! Za mlade iza srednje škole!?

1 min read
- MORH je uvijek tražio najbolja moguća rješenja tako da i sada traži najbolje moguće rješenje. To je aktualno pitanje i vidjet ćemo s kojim ćemo rješenjem izaći van - rekao je  Jakob.

Ministarstvo obrane priopćilo je da radi na konceptu kraće osnovne vojne obuke, a državi tajnik Zdravko Jakob izjavio je u Saboru da će model biti poznat u što skorijem roku, što je nastavak današnjeg pisanja Jutarnjeg lista o zadatku koji je povjeren ministru obrane Ivanu Anušiću, ali o čemu MORH ne iznosi detalje, već dodaje da je koncept drugačiji.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Naime, Jutarnji list je objavio da je ministar obrane Ivan Anušić dobio zadatak da uvede mjesec dana vojnog roka, odnosno obuke, odmah nakon srednje škole. Tu bi svi prošli obuku prve pomoći, rukovanja oružjem, nuklearne i kemijske zaštite.

Državni tajnik Zdravko Jakob izjavio je u Hrvatskome saboru da je obuka uvijek bila tema te da će model obuke biti poznat uskoro.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– MORH je uvijek tražio najbolja moguća rješenja tako da i sada traži najbolje moguće rješenje. To je aktualno pitanje i vidjet ćemo s kojim ćemo rješenjem izaći van – rekao je  Jakob.

Sredstva, odnosno novac, dodaje Jakob, bit će osigurana djelomično i u ovoj godini.

Foto: Pixabay (ilustracija)