17. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Policija zatekla gospođu kako iza kuće spaljuje odjeću i obuću! Kvalifikacija je – ‘ajme…

2 min read
Osim toga, ovakvim nepromišljenim radnjama građani mogu počiniti i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom... - kaže policija.

– Dana 18. siječanj, oko 12,00 sati u Pitomači policijski službenici su u vrtu iza obiteljske kuće zatekli 56-godišnjakinju koja je spaljivala veću količinu stare odjeće i obuće – objavila je danas poliaicja, nastavljajući…

– Crni gusti dim, vrlo neugodnog i nadražujućeg mirisa širio se po ulicama Pitomače. Požarište je ugašeno nakon dolaska policijskih službenika. Zbog utvrđenog prekršaja Općini Pitomača dostavljena je Obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o gospodarenju otpadom.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Osim štetnog utjecaja na okoliš paljenje otpada može prouzročiti izbijanje požara većih razmjera što za posljedicu može imati i veću materijalnu štetu, a gašenje iziskuje angažiranje dodatnih ljudskih i materijalno-tehničkih sredstava, stoga je nužno upozoriti na odgovorno ponašanje.

– Osim toga, ovakvim nepromišljenim radnjama građani mogu počiniti i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, za koje se može izreći kazna zatvora do tri godine ako je djelo počinjeno iz nehaja, a ako je počinjeno s namjerom propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, ovisno o posljedicama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Apeliramo na građane da posebnu pozornost obrate na moguću pojavu izbijanja otvorene vatre u njihovoj okolini te na osobe koje bi se s tim mogle dovesti u vezu, kao i da saznanja o tome odmah dojave policiji na broj 192 ili Službi za hitne slučajeve na broj 112.

– Savjesnim ponašanjem i brigom za okolinu smanjuje se mogućnost izbijanja većih požara koji mogu imati i tragične posljedice – zaključuje policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)