4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Još dva koncerta Aleksandre Prijović u Osijeku? Nije ‘cementirano’, ali se ‘valja iza brda’!?

3 min read
Nadalje, kako neslužbeno doznajemo, dogovor još nije 'cementiran', samo je iskazan interes, ali valja biti 'online', jer kada se i ako dogovore o termina i nastupa, ulaznice će krenuti u prodaju vrlo brzo.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) i Youtube (screenshot)

Neslužbeno, još su dva koncerta u igri. Možda na koncu samo još jedan…!?!? Doznajemo iz povjerljivih izvora kako se tim odmah javio, a nakon saznanja o otkazivanju koncerta projekta Tragom Olivera, gdje su najavljeni bili Dupini, Petar Dragojević, Tedi Spalato, Zorica Kondža, Jure Brkljača, Dino Petrić, Cambi i drugi… ‘Baranjska kći’ i snaha Lepe Brene pošto je napunila ‘tri Gradska vrta’, mogla bi i četvrti i peti. Pisali smo još tada OVDJE kako termina nema, ali sada ima…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Aleksandra Prijović u Osijeku nastupa 13., 14., i 15. veljače, koncert koji je iz tehničkih razloga odgođen za ožujak, upraznio je 17. veljače. I to je navodno termin kojeg cilja tim Aleksandre Prijović, kao i dan poslije. No, ništa vam još nismo rekli, jer stvari se ‘tek kuhaju’…

– Tražili ste i treći koncert u Osijeku, a ja ću vam sa zadovoljstvom ispuniti želju! Hvala vam! – napisala je Aleksandra Prijović na Instagramu u ‘večeri planulih ulaznica’, a tada je odmah bilo jasno kako još kojeg koncerta neće moći biti zbog zahtjeva druge produkcije, no sada su se termini otvorili.

Nadalje, kako neslužbeno doznajemo, dogovor još nije ‘cementiran’, samo je iskazan interes, ali valja biti ‘online’, jer kada se i ako dogovore o termina i nastupa, ulaznice će krenuti u prodaju vrlo brzo.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

A koliki je ‘inkaso’ Aleksandre Prijović od koncerata u Osijeku… Pisali smo malo i OVDJE. Možemo izračunati otprilike troškove dvorane, ostale ni približno, ali grubo možemo špekulirati prihodima.

Najam dvorane Gradski vrt u Osijeku, partera i dvije tribine za koncerte stoji 7,963,37 eura, plus PDV, što je nekadašnjih 60.000 kuna, plus još PDV. Svlačionica, samo jedna, po satu stoji 13,72 eura, a tu su još i VIP salon za 398,17 eura, stolice po komadu za parter, za VIP zonu, postavljanje istih, što konačnu cijenu može dovesti, ugrubo, možda i do ili preko 10.000 eura po koncertu, s PDV-om 12.500. Dvije večeri Aleksandre Prijović mogle bi značiti trošak od oko 25.000 eura. Samo za dvoranu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Razumije se, troškovi produkcije tu ne staju. Aleksandra Prijović plaća cijeli svoj tim, njihova noćenja, obroke, službu zaštite, organizaciju, pozornicu, rasvjetu…, i ne usudimo se ni računati koliki je trošak jednog koncerta, ali se sasvim razumljivim, za njezinu produkcijsku razinu, čine cijene ulaznica od 25 do 45 eura. Iako je to, da preračunamo u bivše kune, do 340 kuna. Ali, tko voli, nek’ izvoli.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Zaključno, u dvoranu Gradski vrt na tribine stane oko 3.500 osoba, a u parter, s obzirom na zone – običnu, VIP sa stolovima i Fan pit, možda do 2.000. Natiska li se u dvoranu 5.500 ljudi, s prosječnom cijenom karte, ugrubo, od oko 35 eura, to je skoro 190.000 eura prihoda. Po koncertu! Naravno, postoji još i prodaja pića, drugi izvori prihoda, koji se sigurno, bez obzira na ugostitelja, dijele na neki način s produkcijom.

Iz svega je jasno da je ovo velika ‘mašinerija’ iz koje svi imaju koristi, od izvođačice, preko tima, do dvorane, hotela, ugostitelja, na kraju i ‘fanova’ koji će sve to konzumirati.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Youtube (screenshot)