3. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Tramvaji voze, pauk kruži… Evo koliko može koštati parkiranje na prugu…

1 min read
A to znači da valja pripaziti oko tramvajskih tračnica da ne bi bilo problema, kazni..., koje nisu male.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)

Nisu to vožnje za putnike, čak ni po cijelom gradu, već tamo gdje mogu, ali počele su od danas servisne vožnje tramvaja, da isti ne zahrđaju dok se čeka dovršetak rekonstrukcije pruge u Osijeku i dok se čekaju prvi niskopodni tramvaji. A to znači da valja pripaziti oko tramvajskih tračnica da ne bi bilo problema, kazni…, koje nisu male.

– Od 22. do 31. siječnja obavljat će se servisne vožnje tramvajskih vozila. Molimo sugrađane da obrate pozornost na tramvajska vozila u prometu te da svoja vozila ne parkiraju na tramvajsku prugu. Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju – objavili su iz GPP-a.

Jer, valja na umu imati i ovo…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Podizanje vozila paukom je 100 eura, kazna za nepropisno parkiranje od strane redara u gradu, koji izdaje nalog za podizanje, iznosi 150 eura, eventualna ležarina kod Unikomove kompostane 10 eura po danu. Zatraži li policija podizanje vozila, tada je kazna 40-ak eura (postoje klasifikacija). A na sve to ide i GPP-ov odštetni zahtjev za izgubljenu dobit. O.K., ne voze putnike, ali troše struju, vozača, vozilo… Za sat vremena čekanja GPP je naplaćivao prošle godine, neslužbeno saznajemo, 1.685,00 kuna, bez PDV-a. Znači, oko 280 eura s PDV-om. Pojednostavljeno, u nekakvom najgorem scenariju, parkiranje na tračnicama može stajati i do 530 eura!?

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)