29. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Jakov Sedlar i Barry Morrow snimaju film Marijana Gubine – 260 dana!

1 min read
A snimat će se u Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji, Vukovaru..., postprodukcija raditi oko 6 mjeseci u Hollywoodu, da bi planirano predstavljanje filma bila zima '24./'25.

Najavljeno je danas snimanje filma prema romanu Marijana Gubine, 260 dana. Riječ je o autobiografskom romanu, a na temelju kojeg je oskarovac Barry Morrow priredio scenarij, kojim će Jakov Sedlar načiniti film. Tvrde, dogovor se vodi s poznatim svjetskim imenima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Gubinin roman uprozoren je u kazalištu, ukoričen odavno, slijedi film, dodaje se danas na ‘pressici’, hollywoodskoj razini, međunarodnog karaktera. Tvrde, vodi se dijalog s glumcima poput Martina Sheena, Tima Rotha, Johna Malkovicha, Nicholasa Cagea, Kevina Spacea, Armanda Assantea… I bit će na engleskom jeziku.

– Ovaj roman nikoga nije ostavio ravnodušnim. Nije čudno da je konačno došlo vrijeme da se ovaj roman ekranizira u produkciji na najvišoj svjetskoj razini – kazao je Sedlar, dodajući da bi se film trebao početi snimati krajem svibnja i početkom lipnja.

A snimat će se u Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji, Vukovaru…, postprodukcija raditi oko 6 mjeseci u Hollywoodu, da bi planirano predstavljanje filma bila zima ’24./’25.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Iz individualnih donacija je prikupljeno 2,35 milijuna eura, za sada.

– Želimo prikazati istinite činjenice o Domovinskom ratu cijelom svijetu, pokazati kako Hrvati nisu nasilan narod, da ne teže osveti i nasilju nego miru… – rekao je Gubina.

Predstavljanju filma nazočili su danas i zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin i zamjneik župana Josip Miletić.

Foto: OBŽ (screenshot)