4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

“Poslije 23 nitko iz doma ne bi smio ući, ali opet…, ne smije se ‘previše tulumariti’, ali…”

2 min read
- Alkohol se, kao, ne smije unositi, ali onda se kao u američkim filmovima stavi u škanicl pa uđeš. Poslije 23 sata, nitko iz doma ne bi smio ući, ali opet uđe se jer zašto ne? Ne smije se ‘previše tulumariti’ ali nitko to ne prijavljuje - prepričava student za portal i dodaje kako je atmosfera među studentima dobra.

U novi paviljon studenti u Osijeku ušli su ’22. godine. Bilo je do tada, podsjeća portal Srednja.hr, nekoliko natječaja, otkazivanja, subvencija stanova, muke po studentima od godinu i nešto…, ali sada je funkcionalan već neko vrijeme, a novinare portala ‘proveo je hodnicima’ zadovoljni student. Novi paviljon Studentskog doma ima 796 kreveta u 404 sobe. Ima i garažu sa 147 mjesta za automobile, 600 za bicikle. Sobe se otvaraju karticama, kao u hotelima njima ‘otključava’ i struja u sobama…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Imamo medijateke, sobe gdje se nalazi televizor i stolovi gdje se može doći socijalizirati. Gledaju se filmovi, neki studenti donesu i svoj PlayStation pa ga spojimo i onda se igramo. Dvije su medijateke, jedna na petom katu s dva televizora i jedna na trećem. Mislim da je i Netflix napravljen pa se ne morate ulogirati na svoj – govori za portal Srednja.hr ovaj student, dodajući da ako u medijateci ostaviš jaknu, zna se da je zauzeto mjesto, nitko neće sjesti, vode računa jedni o drugima, a imaju i fitness, teretanu koja radi od 7.30 sati do 21.

Ovaj je student, govori za portal, prvu godinu studija proveo u stanu, ali u domu mu je, dodaje, puno bolje. Jeftinije je, svakako. Upoznaje ljude, stječe nova iskustva, zbog invaliditeta plaća sobu 50 eura mjesečno, upola manje od standardne cijene. Kaže kako su sve sobe, osim za invalide s fizičkim poteškoćama, dvokrevetne. Dvije sobe dijele jednu kupaonicu. U sobama su osobe istog spola, ali muške i ženske sobe su na istom katu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Portal podsjeća i kako im se lane javio studnet koji se žalio na probleme, u starom paviljonu. Kazao je tada kako nije bilo ni grijanja, ni tople vode, ni zavjesa u sobama, što je otvaralo pogled novim kolegama u novom paviljonu.

U novom paviljonu je drugačije…

– Alkohol se, kao, ne smije unositi, ali onda se kao u američkim filmovima stavi u škanicl pa uđeš. Poslije 23 sata, nitko iz doma ne bi smio ući, ali opet uđe se jer zašto ne? Ne smije se ‘previše tulumariti’ ali nitko to ne prijavljuje – prepričava student za portal i dodaje kako je atmosfera među studentima dobra.

Iako dijele kupaonice, nema uletavanja, jer čuje se dok se netko tušira, a oko čišćenja se dogovore, podijele posao… Nema međusobnih krađi, imaju čišćenje, imaju i nadzor, povremen…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Imamo inspekcije koje provjeravaju stanje u domu, ali najviše se gledaju kupaonice. Sobe ne moraju biti ‘kao apoteke’ ali trebaju biti čiste. Čisti se kad stigneš, ali kupaonicu dvaput tjedno te se izmjenjujemo na tjednoj bazi sa susjednom sobom. Oko toga nemamo problema.

Foto: OBŽ (screenshot, arhiva, ilustracija)