5. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kreće postavljanje kružnog toka! Izbjegavajte ovo križanje od 21 sat…

2 min read
Molimo sve sudionike u prometu da u četvrtak, 8. veljače u vremenskom razdoblju od 21:00 pa do iza ponoći izbjegavaju zonu križanja državne ceste DC518 Ulice kneza Trpimira – Ulice cara Hadrijana – Ulice Europska avenija kako bi se mogli izvesti radovi i osigurati normalna komunikacija s lijevom obalom

Možda će izgledati kao na ilustraciji, možda ne. Vidjet ćemo oko 21 sat. Ali, to je po prilici ono što je rekao zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin, najavivši kako će se radi uspostave privremenog kružnog toka koristiti trake za skretanja desno…

Zbog početka radova na demontaži postojećeg i izgradnji novog kolosiječnog sustava na državnoj cesti DC518 u križanju Ulice kneza Trpimira – Ulice cara Hadrijana – Ulice Europska avenija u Osijeku, u vremenskom razdoblju od 8. veljače do 8. travnja 2024. godine privremeno će se umjesto semaforiziranog križanja uspostaviti križanje s kružnim tokom prometa.

-TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA-

Radi kompleksnosti uspostave privremene regulacije prometa prethodno je bilo nužno ukloniti dva stupa tramvajskog napajanja, srušiti rubnjake i privremeno proširiti kolnik. Radovi na uspostavi privremene regulacije prometa (iscrtavanje horizontalnih oznaka i postavljanje vertikalne prometne regulacije) započet će u četvrtak, 8. veljače 2024. godine u 21:00 sat.

Tijekom radova na uspostavi privremene regulacije prometa za očekivati je zastoje i otežano odvijanje prometa. Grad Osijek i PU Osječko baranjska nastojat će fizičkom regulacijom prometa od strane prometnih radara i službenika PU privremeno usmjeriti sudionike u prometu na obilazne pravce.

-TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA-

– Molimo sve sudionike u prometu da u četvrtak, 8. veljače u vremenskom razdoblju od 21:00 pa do iza ponoći izbjegavaju zonu križanja državne ceste DC518 Ulice kneza Trpimira – Ulice cara Hadrijana – Ulice Europska avenija kako bi se mogli izvesti radovi i osigurati normalna komunikacija s lijevom obalom. Promet će na navedenoj lokaciji biti ponovo otvoren uspostavom privremene regulacije u ranim jutarnjim satima (2:00) petak 9. veljače 2024. – javljaju iz Grada Osijeka.

Foto: Google Street View (screenshot) & Pixabay (ilustracija)