4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Dani poslova u Osijeku! U OBŽ 14.000 nezaposlenih… A posla ima…

2 min read
OBŽ trenutačno bilježi gotovo 93.000 zaposlenih, što je 1737 osoba više nego 2022. godine te oko 14.000 nezaposlenih.

U osječkom Kulturnom centru u četvrtak su održani Dani poslova Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na kojima se predstavilo 18 tvrtki iz cijele Hrvatske.

Riječ je o aktivnostima kojima Hrvatski zavod za zapošljavanje nastoji direktno povezati poslodavce i nezaposlene osobe te omogućiti bolju usklađenost ponude i potražnje kroz jačanje partnerstva za zapošljavanje i na taj način doprinijeti razvoju hrvatskog gospodarstva.

-TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA-

Uz ravnatelja HZZ-a Antu Lončara Dane poslova posjetili su i zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković i zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić.

Lončar je kazao kako Hrvatski zavod za zapošljavanje „Dane poslova“ organizira u sedam hrvatskih gradova i dodao da su ovim aktivnostima usmjereni prije svega k učenicima završnih razreda srednje škole, studentima i nezaposlenim osobama.

Naglasio je i kako je u HZZ-u registrirano 118.000 nezaposlenih te da u posljednjih nekoliko godina bilježe snažan pad nezaposlenosti kao rezultat sve snažnijeg gospodarskog rasta u Hrvatskoj.

-TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA-

Zamjenica gradonačelnika Crnković istaknula je kako Osijek bilježi rekordnu zaposlenost te rekordno nisku nezaposlenost i dodala da su ovakvi sajmovi idealna prilika za povezivanje poslodavaca iz cijele Hrvatske s osobama različitog profila koje su u potrazi za poslom.

Zamjenik župana Josip Miletić rekao je kako OBŽ godinama provodi različite programe poticanja zapošljavanja, od edukacija i seminara pa sve do prekvalifikacija, osobito za deficitarna zanimanja. Dodao je kako OBŽ trenutačno bilježi gotovo 93.000 zaposlenih, što je 1737 osoba više nego 2022. godine te oko 14.000 nezaposlenih.

Tekst i foto: Grad Osijek