1. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vodovod ima novu aplikaciju! Razrađena je da i obavijesti možete primati ima li radova i vode u vašoj ulici…

2 min read
- Nastavak je to aktivnosti u sklopu projekta digitalizacije Grada Osijeka. Mobilna i 'web' aplikacija Moj Vodovod bit će jedna od sastavnih modula buduće gradske aplikacije - kazao je predsjednik uprave Vodovoda Marko Eljuga

Aplikacija je na ‘Google playu’, ‘APP storeu’, njezina ‘desktop’ verzija dostupna na mrežnim stranicama… Moj Vodovod, nova i unaprijeđena aplikacija je ‘online’. Osim redizajna, aplikacija ima nove brojne mogućnosti, objedinjavanje više nekretnina pod istim vlasnikom, plaćanje, prijavu kvara, a i svoj sustav poruka, gdje vam Vodovod pravovremeno javlja, sukladno vašoj adresi, hoćete li i zašto ostati bez vode, na koliko dugo. Da se ‘plastično izrazimo’, gotovo da imaju svoj ‘SRUUK’. Aplikacija gradske firme Vodovod ‘lansirana’ je jučer, u manje od 24 sata već je 60-ak građana platilo svoje račune putem iste, a svi koji su i do sada imali stariju verziju aplikacije, njih oko 6.500, dobili su obavijest o nadogradnji.

-TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA-

Vodovod je danas, naime, predstavio novu mobilnu i ‘web’ aplikaciju, kao novu i redizajniranu ‘web’ stranicu društva, sve s namjerom uspješnije komunikacije i unapređenja usluga korisnicima, ali i smanjenja troškova poslovanja.

– Nastavak je to aktivnosti u sklopu projekta digitalizacije Grada Osijeka. Mobilna i ‘web’ aplikacija Moj Vodovod bit će jedna od sastavnih modula buduće gradske aplikacije – kazao je predsjednik uprave Vodovoda Marko Eljuga, dodajući i što aplikacija može, odnosno što se s njom sve može obavljati i kako komunicirati s Vodovodom… 

– …omogućava provjeru izdanih računa za vodne usluge, podatke o potrošnji, pregled povijesti očitanja vodomjera, mogućnost ugovaranja usluge samoočitanja, aktiviranje usluge zaprimanje računa i pisanih obavijesti u elektroničkom obliku te izravno plaćanje računa bez naknade – nizao je Eljuga o aplikaciji dostupnoj i android i iOS korisnicima, ali onima koji koriste računalo više.

-TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA-

Dizajnirana je moderno, suvremeno, u skladu s prepoznatljivim elementima Grada Osijeka, aplikacijai stranica su pregledni, s bitnim informacijama odmah na početnoj stranici. Kod ukupnog dugovanja odmah stoji poveznica za plaćanje, vidi se zadnje očitanje potrošnje vode, računi se mogu ‘skinuti’ i *.pdf formatu, a oni koji imaju više nekretnina, rekosmo, sada mogu jednim ‘klikom’ platiti sve.

– Posrednik u plaćanju nam je WSPAY s kojim smo dogovorili mogućnost spremanja podataka o kartici korisnika za lakše i brže buduće plaćanje – dodao je Eljuga, kazavši i kako u aplikaciji korisnici mogu vidjeti grafički prikaz svoje potrošnje u zadnjih godinu dana, kao i primati spomenute obavijesti, prijavljivati kvar, mijenjati korisničke podatke…, rješavati niz pitanja s Vodovodom.

Uostalo, pogledajte iz niže složenih fotografija prezentacije što vas čeka u aplikaciji…

Foto: OsijekExpress.com & Vodovod (screenshot)