1. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

I policija ‘ima party’ za vikend: Najavljene posebne mjere u Osijeku, okolici, Slavoniji…

2 min read
U noći sa subote na nedjelju 10./11. veljače 2024. provoditi će se preventivno represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu.

– Tijekom vikenda će se na području cijele policijske uprave provesti pojačane mjere usmjerene na prekršaje prekoračenja brzine kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom kao i na ostale prekršaje koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća – objavila je Policijska uprava osječko-baranjska, a za njom i ostali, što unači kako će Slavonija ovaj vikend biti ‘dobro pokrivena’…

-TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA-

– Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

-TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA-

– Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere. U noći sa subote na nedjelju 10./11. veljače 2024. provoditi će se preventivno represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu. Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

– Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske će dana 10./11. veljače (subota/nedjelja), u vremenu od 23 do 5 sati provesti preventivno represivno postupanje u prometu s naglaskom na prekršaje upravljanja pod utjecajem alkohola. Cilj akcije je smanjenje sudionika prometnih nesreća pod utjecajem alkohola kao i posljedica prometnih nesreća te podizanja razine prometne kulture i sigurnosti prometa na cestama – objavila je i PU BPŽ, dodajući…

-TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA-

– Naime, na području policijske uprave tijekom siječnja je evidentiran veći ukupan broj prometnih nesreća (95)  za 8, odnosno 9,20 % u odnosu na siječanj prethodne godine (87). Nadalje, u siječnju je evidentirano 16 prometnih nesreća u kojima je utvrđen alkohol kod vozača, što predstavlja povećanje broja takvih prometnih nesreća u odnosu na prošlu godinu za 9 prometnih nesreća ili 128,57 % (siječanj 2023.-7).
Također su policijski službenici nadzorima utvrdili 101 prekršaj upravljanja vozilom s nedozvoljenim koncentracijama alkohola u krvi, što je za 2 prekršaja ili 2,02 % više u odnosu na siječanj prošle godine (2023. godine – 99 prekršaja).

– Sukladno navedenom policijski službenici će pojačano nadzirati na lokacijama po vlastitim procjenama te apeliramo i upozoravamo sudionike u prometu da budu oprezni te poštuju prometna pravila, odnosno odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)