1. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nastavljaju se puniti pritvorske jedinice krijumčarima! ‘Pala’ još dvojica…

1 min read
- Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Nastavljaju se puniti pritvorske jedinice krijumčarima ljudi kroz Hrvatsku. Jučer su uhvaćena još dvojica. Jedina razlika u odnosu na prethodni dan je što ih se nije moralo loviti po poljima. Uhvaćeni su brzo, na cesti…

-TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA-

– Policijski službenici na novogradiškom području su jučer, 9. veljače u prijepodnevnim satima, kontrolirali kombi vozilo slovačkih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 25-godišnjak (državljanin Republike Srbije) – javlja policija i nastavlja…

– Policijski službenici su u unutrašnjosti vozila uočili više stranih državljana. Kriminalističkim istraživanjem policijski službenici su u svezu počinjenja ovog kaznenog djela doveli i 30-godišnjeg državljanina Republike Srbije, koji je naknadno uhićen, a isti je upravljao s osobnim automobilom srpskih nacionalnih registracijskih oznaka.

– Daljnjim istraživanjem je potvrđena sumnja da su osumnjičeni strane državljane, koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, namjeravali prevesti do dogovorenog odredišta, za koju uslugu bi dobili novčanu naknadu sukladno prethodnom dogovoru sa zasad nepoznatim osobama.

-TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA-

– Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

– Policijski službenici su protiv 25-godišnjaka i 30-godišnjaka podnijeli kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma – zaključuje se.

Foto: Pixabay (ilustracija)