1. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Pet migranata nagurao u ‘gepek’, još 6 u auto i ‘stisnuo’ 206 km/h, kroz naselje 176 km/h…

2 min read
Osnovano se sumnja da se po zaustavljanju vozila pješice dao u bijeg, no policijski službenici su ga naknadno pronašli i uhitili.

– Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu je 6. veljače 2024., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Gruzije (1968.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 1. i 2. Kaznenog zakona, kaznenog djela krivotvorenja isprave iz čl. 278. st. 1. i 3. KZ-a i kaznenog djela obijesne vožnje u cestovnom prometu iz čl. 226. KZ-a – javlja DORH i nastavlja…

-TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA-

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 55-godišnjak 30. siječnja 2024., na autocesti A3, iz koristoljublja, u osobnom vozilu na koje je prethodno postavio registarske pločice koje ne pripadaju navedenom vozilu, prevozio jedanaest ilegalnih migranata od kojih je njih petero bilo u prtljažniku koji nije namijenjen prijevozu ljudi, nema sigurnosne pojaseve niti dovod svjetla i zraka. 

– Kada ga je uočila policija i dala mu znak da se zaustavi, osnovano se sumnja da je okrivljeni 55-godišnjak povećavao brzinu kretanja vozila radi bijega (brzina od 206 km/h) i potom bez zaustavljanja probio rampu te prošao kroz naplatnu postaju i nastavio s bijegom vozeći županijskom cestom ne poštujući prometne znakove ni semafore: prošao kroz crveno svjetlo na semaforu; pretjecao preko pune linije i u nepreglednim zavojima; prelazio iz trake u traku; u naseljenom mjestu vozio brzinom od 176 km/h. Osnovano se sumnja da se po zaustavljanju vozila pješice dao u bijeg, no policijski službenici su ga naknadno pronašli i uhitili.

-TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA-

– Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega (čl. 123. st. 1. toč. 1. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage odredio je istražni zatvor protiv okrivljenika sukladno predloženoj zakonskoj osnovi, u trajanju od mjesec dana – zaključuje se.

Foto: Pixabay (ilustracijaI

Facebook Comments