19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Protiv Norveške na Opus Areni! U sastavu Hrvatske šest naših…

1 min read
Kristina Nevrkla,  Maria Kunštek, Barbara Živković, Izabela Lojna, Anela Lubina, Ivana Kirilenko... igračice su s popisa koje ili igraju ili su u karijeri igrale za Osijek.

Reprezentacija će se okupiti u Velikoj Gorici za 6 dana, a potom stići i u Osijek, gdje na Opus Areni 23. veljače igraju djevojke prvu utakmicu play-offa za plasman u A Ligu nacija. Igraju protiv Norveške, selekcije koja je bila svjetski prvak ’95. godine, europski ’87. i ’93. zlatna na olimpijadi ’00. godine. Rezultat s Opusa cure nose u Norvešku na uzvrat 27. veljače u Stavangeru, doznaje se iz HNS-a.

-TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA-

– Drago mi je da su djevojke dobile priliku igrati jednu ovako veliku utakmicu. Nagrada je to za uložen trud i povijesni uspjeh osvajanjem drugog mjesta u premijernom izdanju B Lige nacija. Naravno da je Norveška veliki favorit u ovim utakmicama, ali vjerujem da će to biti dodatni motiv djevojkama da se pokažu u najboljem izdanju. Izuzetno se radujemo da ćemo Norvežanke ugostiti u prekrasnoj Opus Areni, vjerujemo da će nas podržati velik broj gledatelja i da ćemo uživati u fantastičnom nogometnom ambijentu – rekao je izbornik Nenad Gračan, objavio je HNS.

-TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA-

Inače, na popisu izbornika je, razumljivo, veliki broj osječkih igračica. Napokon, ŽNK Osijek je godinama prvak Hrvatske. Kristina Nevrkla,  Maria Kunštek, Barbara Živković, Izabela Lojna, Anela Lubina, Ivana Kirilenko… igračice su s popisa koje ili igraju ili su u karijeri igrale za Osijek.

Inače, utakmica je u 18 sati, ulaz se ne naplaćuje.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)