24. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Rastu uskrsnice za umirovljenike! Sukladno Radićevoj najavi, veći je cenzus, veće su uskrsnice…

1 min read
Naime, do sada su 'razredi', sukladno visini primanja bili od oko 15 do 50 eura, od ranijih 100 do cca. 350 kuna, dok će ovaj puta uskrsnice biti značajnije.

– Osigurali smo proračunski sredstva za veće božićnice i uskrsnice u ’24. godini, ali i bolji cenzus, za više umirovljenika. Znate da ćemo financirati u suradnji sa Županijom i izgradnju dodatnog krila Doma za umirovljenike, za što smo osigurali 5 milijuna eura, a financirati ćemo i tople obroke umirovljenicima s najnižim primanjima… – nizao je gradonačelnik Ivan Radić na umirovljeničkom dočeku Nove u organizaciji Grada Osijeka, a kako se približava Uskrs, kako je počela korizma, doznaje se i koliko će rasti uskrsnice i cenzus. Rekao je to zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Naime, cenzus raste s ranijih 400 na 450 eura. Dakle, uskrsnice Grada Osijeka će dobiti svi osječki umirovljenici čije mirovine ne prelaze iznos od 450 eura, a dobivat će ih u 4, ne kao ranije u 5 kategorija. Naime, do sada su ‘razredi’, sukladno visini primanja bili od oko 15 do 50 eura, od ranijih 100 do cca. 350 kuna, dok će ovaj puta uskrsnice biti značajnije. Tako je Vulin najavio 4 ‘razreda’ s uskrsnicama od 35 do 70 eura. Koji su ‘razredi’, još nije precizno rečeno, ali vrlo skoro će biti i ta obavijest iz Grada Osijeka. Jasno je da će veče uskrsnice dobiti oni s manjim mirovinama i obratno.

Foto: Grad Osijek (arhiva, ilustracija)