16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Na stolu poštarice cca. 580 neuručenih pošiljki! Dobila izvanredan otkaz, branili ju sindikat i vijeće…

2 min read
Sutkinja je odbacila tužbu poštarice te potvrdila da je odluka HP-a o izvanrednom otkazu donesena zakonito. Presuda je nepravomoćna.

Interna kotrola na njezinom je stolu našla cca. 580 neuručenih pošiljaka. Zbog toga je dobila otkaz, posebno za neke preporučene pošiljke za čije je uručenje krivotvorila potpise.

Poštarica Hrvatske pošte dobila je izvanredan otkaz, a na što su se usprotivili Radničko vijeće i Hrvatski sindikat pošte tvrdeći kako je riječ o nezakonitoj odluci jer to nije bila osobita povreda iz radnog odnosa, doznaje i piše portal Danica.hr, dodajući kako je sve naposljetku završilo na sudu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U nalazu interne kontrole, doznaje portal, među ostalim je stajalo… – “krivotvorila podatke o uručenju na način da je povratnice osobno potpisala umjesto primatelja, u sustavu sravnila i vratila pošiljatelju, a pošiljke nije uručila primateljima, već ih držala u radnom stolu (…) Kontrolom radnog stola tužiteljice uočena je veća količina običnih pošiljaka, cca 580 kom, od komitenata T-com, Tele 2, OTP, PBZ, Adriatic, Euroherc, Zagrebačka banka, Vodovod i drugi. Pronađene su i preporučene pošiljke”, ističe se u nalazu interne kontrole.

Poštarica se za preporučene pošiljke opravdavala kako ima takav dogovor s korisnicima, da sama potpiše, no u HP-u su rekli kako je to krivotvorenje potpisa. Poštarica se nadalje žalila na previše posla, jer su joj u rajon za koji je zadužena dodali još neke ulice…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Sutkinja je odbacila tužbu poštarice te potvrdila da je odluka HP-a o izvanrednom otkazu donesena zakonito. Presuda je nepravomoćna.

Foto: Pixabay (ilustracija)