19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Poslije nekoliko poziva za pričuvu HV-a, u lipnju, rujnu i listopadu slijedi veći broj…

1 min read
Slijede još pozivi ove godine u lipnju, rujnu i listopadu. Na rasporedu za popunu pričuvnih postrojbi nešto je više od 18.000 ljudi, piše Dnevnik.hr

Prvo je to bilo nekoliko poziva, tako će se, po prilici, nastaviti još neko vrijeme. Ali, u jednom trenutku stići će puno više poziva za pričuvu HV-a hrvatskim vojnim obveznicima ove godine. Radi se o redovitim aktivnostima, a evo tko može očekivati poziv.

Naime, na osmodnevnu vježbu prije nekoliko dana pozvani su iz zapovjedništva Prve pješačke pukovnije Zagreb. Svi oni su osobe koje su odslužile vojni rok, kojima je određena vojno-stručna specijalnost, a obveznici su do 55 godina starosti, doznaje i piše Dnevnik.hr.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Slijede još pozivi ove godine u lipnju, rujnu i listopadu. Na rasporedu za popunu pričuvnih postrojbi nešto je više od 18.000 ljudi, piše Dnevnik.hr, dodajući kako pričuvni sastavi predstavljaju dio oružanih snaga koji se mora držati osposobljen, spreman…

Osposobljavanje traje osam dana, najviše 30. Odgoda se može tražiti uslijed opravdanih razloga, što predstavlja bolest, posao… Inače, za trajanja vojne vježbe poslodavcu se refundiraju troškovi plaće, dodaje Dnevnik.hr.

Foto: Pixabay (ilustracija)