14. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Jeremonah srpske crkve o Priji i narodnjacima: “Pristojna, a u nekom tijesnom, kožnom kostimu…”

2 min read
- Pristojna, a u nekom tijesnom, kožnom kostimu gdje se svaki nabor njenog zgodnog, mladog ženskog tijela vidi. Ona izgleda kao nešto iz znanstveno-fantastičnih filmova. Kako to može biti pristojno? - kazao je Arsenije Jovanović.

Jeremonah Srpske pravoslavne crkve Arsenije Jovanović, inače starješina manastira Ribnica kod Mionice, iz mjesta u središnjoj Srbiji, nije oduševljen nastupima rođenjem i odrastanjem baranjske pjevačice koja je netom napunila 5 dvorana u Osijeku, prethodno 5 arena u Zagrebu i koja sada puni dvorane u Varaždinu i Rijeci. Ovaj jeremonah se često ‘okrzne’ o glazbenu scenu Srbije, a sada mu je ‘na tapetu’ došla i Aleksandra Prijović.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Napravila se sada neka kombinacija gradskih narodnjaka, s glavnom predstavnicom Cecom i njenom učenica, njenim klonom, Aleksandrom Prijović. Potpuno izostaje bilo kakav bunt, bilo kakva socijalna kritika. Samo tijelo. Znači sada se turbofolk i zabavna glazba sublimiraju u jedan pravac i to je taj novi pravac – rekao je kritički Jovanović i nastavio kako to “nije seoski, nego seljački”, da je prisutan na prostoru cijele bivše države…

– Kažu, Aleksandra je napunila pet arena u Zagrebu. To Oliver Dragojević ne bi uspio i da se digne iz mrtvih. Meni su nju pohvalili kao ona je jako pristojna. Ja sam poželio vidjeti tu pristojnost. Pomislio sam da možda mi Srbi imamo neki pozitivan utjecaj na braću Hrvate. Joj, kada sam ja to vidio… – nizao je Arsenije Jovanović i zaključio…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Pristojna, a u nekom tijesnom, kožnom kostimu gdje se svaki nabor njenog zgodnog, mladog ženskog tijela vidi. Ona izgleda kao nešto iz znanstveno-fantastičnih filmova. Kako to može biti pristojno? – kazao je Arsenije Jovanović.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)

@ilija..r..vujovic

♬ original sound – Илија Р. Вујовић