22. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Tuga i jad! Napuštenim psima u azilu ukradena hrana, 15 vreća! Čak i posebna za bolesne…

2 min read
...i inače, a posebno u ovom trenutku, svaka donacija, svaka konzerva, kumstvo..., sve je i više nego dobrodošlo u osječki azil. A socijalizirani i pripremljeni krzneni ljubimci su dobrodošli u vaš dom.
pas azil

Nestalo je 15 vreća s hranom za pse, za napuštene osječke krznene stanovnike, među kojima i posebna hrana, namijenjena ćukama koji se uz svoju muku neimanja obitelji bore još i s bolestima koje zahtjevaju posebnu ishranu. Sve to ukradeno je iz skladišta osječkog azila u Nemetinu u noći između 18. i 19. veljače. Formalno, šteta je preko 600 eura, no u uvjetima kada je potrebno psima ujutro dati hranu, a iste nema, teško je neke stvari izraziti brojkama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kako doznajemo iz Udruge pobjede, iz osječkog azila, policija je obavila očevid i kriminalističko istraživanje i imaju osumnjičenike. Riječ je o osobama, neslužbeno doznajemo, koje su i ranije provaljivale u skladišta azila. Ono što je dobra vijest, govori nam telefonski volonterka azila, policija je povratila 11 od 15 vreća s hranom.

Međutim, u uvjetima kada je azilu i u svim drugim okolnostima potrebna pomoć, sada im je ista nasušno važna, a kako bi popravili štetu i nadoknadili ukradenu hranu za pse, stali ponovno na noge. – Žalosno je da netko ukrade hranu napuštenim psima, napuštenim psima… – ponovila je volonterka kvalifikaciju ovih osječkih krznenih stanara kojima treba pomoć, a ne kojima se krade hrana.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Stoga, i inače, a posebno u ovom trenutku, svaka donacija, svaka konzerva, kumstvo…, sve je i više nego dobrodošlo u osječki azil. A socijalizirani i pripremljeni krzneni ljubimci su dobrodošli u vaš dom.

Foto: Facebook (arhiva, screenshot)