19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Država prodala ona vozila! Kupuju znalci za dijelove, za prepravke… po 10 komada…

2 min read
- ...dan prije je pregled svih vozila, morate imati nekog tko se razumije - istaknuo je još jedan od kupaca.

Pisali smo prije koji dan o dražbi vozila iz ‘državnog asortimana’, vozila policije, pošte…. o tome kako ih se moglo vidjeti dan prije, uplatiti jamčevinu za onaj za koji želite licitirati, a sljedećeg dana kupiti po principu ‘viđeno-kupljeno’. Prodani su! Otišlo je više od 100-inu vozila, među kojima su bili Seat Altea po početnoj cijeni od 700 eura, TDI, iz ’14. godine, po istoj cijeni policijski Mercedes Sprinter, kombi iz ’02. godine, VW-ov Transporter za 850 eura, 900 eura…, BMW iz ’96. godine za početnih 450 eura. Golf iz ’98. za 100 eura. Audi A3 iz ’97. godine za 300 eura, BMW-ov motocikl od 650, BMW 330XD iz ’09. godine za početnih 600, bager za 2.200, ali i za 14.000 eura… Tko je kupio? Običan narod, automehaničari, oni koji znaju napraviti od toga nešto… Naime…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Velik je odaziv, velika je ponuda vozila, zastupljeni su svi segmenti vozila, motocikli, mopedi, preko osobnih automobila, gospodarskih vozila, pa do radnih strojeva, ujedno jedan radni stroj je postigao najveću cijenu na ovoj dražbi, 14.200 eura – rekao je za Dnevnik.hr Nove TV Mario Perić, organizator licitacije, a kupci još dodaju… – Dolazim već par godina, zadovoljan sam. Kupio sam nešto što sam mislio i nešto što nisam, uglavnom kupio sam dosta vozila. To je mačak u vreći, mi dosta vozila iskoristimo za dijelove pa tako na nekom dobijemo, na nekom izgubimo, u suštini dobijemo kad gledamo što smo sve kupili – poručio je jedan od kupaca, dok drugi dodaje kako su cijene otišle visoko… – …ovdje na žalost na licitaciji kad dođete gledati auto, ne možete vidjeti što je, ne možete probati, ne možete se uvjeriti vrijedi li te novce, tako da je to rizik – objasnio je.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Ljudi kupuju po desetak automobila, kupuju za dijelove, prepravljaju, preprodaju, zarade. Morate imati uz sebe mehaničara koji se dobro razumije pri pregledu, dan prije je pregled svih vozila, morate imati nekog tko se razumije – istaknuo je još jedan od kupaca za Novu TV. Inače, država je ‘zaradila’ oko 200.000 eura na licitaciji.

Foto: Dražba (screenshot)