28. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Plenković: Raspuštanje Sabora najkasnije 22.3. Listu HDZ-a u 4. jedinici predvodi Anušić

1 min read
Plenković je nositi izbornu listu u prvoj izbornoj jedinici, predsjednik Sabora Jandroković u drugoj, varaždinski župan Stričak u trećoj, a ministar obrane i dojučerašnji župan osječko-baranjski Ivan Anušić u četvrtoj.

Premijer i predsjednik HDZ-a Plenković najavio je danas raspuštanje Hrvatskog sabora najkasnije 22. ožujka, sukladno čemu će izbori biti održani prije izbora za Europski parlament. Nadalje, izvijestio je prvi čovjek HDZ-a, stranke koja predvodi vlast i većinu u Saboru, na sjednici HDZ-a određeno je da će glavni tajnik stranke Katičić biti šef izbornog stožera HDZ-a, ministrica kulture Obuljen-Koržinek članica izbornog stožera zadužena za izradu programa, zamjenik glavnog tajnika Vuković bit će nadležan za financije, Milić će biti čelnik političko-medijske komunikacije, a glasnogovornik Kabok. U HDZ-u su odredili i koordinatore izbornih jedinica, ujedno i nositelje izbornih lista.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Plenković je nositi izbornu listu u prvoj izbornoj jedinici, predsjednik Sabora Jandroković u drugoj, varaždinski župan Stričak u trećoj, a ministar obrane i dojučerašnji župan osječko-baranjski Ivan Anušić u četvrtoj. Ministar Piletić bit će u petoj, šef policije Božinović u šestoj, ministar branitelja Medved u sedmoj, ministar Butković u osmoj, ministar Malenica u devetoj, ministar Bačić u desetoj. Izbornu liszu u 11. jedinici predvodit će Milas.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)