5. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Na kongresu pučana u Bukureštu, uz premijera i ministre, bio i osječki gradonačelnik Radić!

2 min read
Uz premijera Plenkovića na kongresu Pučana u Bukureštu bili su pojedini hrvatski ministri, među kojima Davor Božinović, Oleg Butković, Nina Obuljen Koržinek, Branko Bačić, hrvatski europarlamentarci iz redova Pučana, Karlo Ressler, Dubravka Šuica..., a uz njih i osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Aktualna predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen potvrđena je u četvrtak u Bukureštu za vodeću kandidatkinju Europske pučke stranke za novi mandat. Za njemačku demokršćanku izjasnilo se 400 od 499 delegata koji su glasali na kongresu europskih pučana. Von der Leyen osvrnula se u svom govoru na nekoliko šefova vlada, među kojima i na našeg premijera, rekavši kako je EPP ponosan na Andreja Plenkovića što je uveo Hrvatsku u eurozonu i šengen. Premijer Andrej Plenković rekao je u četvrtak pučanima da im garantira da će na idućem kongresu Europske pučke stranke ponovno biti na funkciji hrvatskog premijera. Hrvatski birači izlaze na parlamentarne izbore prije europskih izbora, a Plenković je rekao kolegama iz EPP-a da je uvjeren u pobjedu HDZ-a…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Uz premijera Plenkovića na kongresu Pučana u Bukureštu bili su pojedini hrvatski ministri, među kojima Davor Božinović, Oleg Butković, Nina Obuljen Koržinek, Branko Bačić, hrvatski europarlamentarci iz redova Pučana, Karlo Ressler, Dubravka Šuica…, a uz njih i osječki gradonačelnik Ivan Radić. Svi oni bili su ovdje izvan svojih funkcija, kao predstavnici stranke koja je sastavnicom EPP-a.

– Završen je dvodnevni kongres Europske pučke stranke u Bukureštu na kojemu smo, kao Delegacija HDZ-a, pružili snažnu podršku Ursuli von der Leyen za još jedan petogodišnji mandat na čelu Komisije – napisao je i Radić sinoć na društvenim mrežama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Plenković je poručio predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen da računa na to da će Komisija idući tjedan izaći s pozitivnim izvješćem o Bosni i Hercegovini i da će se na idućem sastanku Europskog vijeća napokon moći reći da je došlo vrijeme da se otvore pristupni pregovori s Bosnom i Hercegovinom.  Dodao je da domaćin kongresa Rumunjska, kao i Bugarska, mogu računati na potporu Hrvatske u procesu ispunjavanja kriterija za ulazak u eurozonu i šengen. (Hina)

Foto: Ivan Radić, Facebook (screenshot)