14. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

CEZIH neće raditi preko vikenda! …obuhvaća dohvat i rezervaciju eRecepta, eUputnica, ePomagala…

1 min read
Nadalje, iz HZZO-a mole sve korisnike CEZIH-a za razumijevanje zbog nedostupnosti sustava. Objasnili su i da će sustav biti nedostupan zbog tehničke nadogranje...

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje objavio je danas kako će tijekom vikenda CEZIH biti ‘out’. Sve kreće od 9. ožujka, od sutra u 15 sati, do 11. ožujka u ponedjeljak, do 5 sati ujutro. CEZIH je Centralni zdravstveni informacijski sustav Republike Hrvatske. I bit će nedostupan, objavili su.

Nadalje, iz HZZO-a mole sve korisnike CEZIH-a za razumijevanje zbog nedostupnosti sustava. Objasnili su i da će sustav biti nedostupan zbog tehničke nadogranje…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Poštovani, zbog planiranih radova u periodu od subote 09.03.2024. godine s početkom u 15:00 sati, do ponedjeljka 11.03.2024. godine do 5:00 sati, centralni zdravstveni sustav (CEZIH) bit će nedostupan. Nedostupnost obuhvaća dohvat i rezervaciju eRecepta, eUputnica te ePomagala – objavljeno je.

Što to znači za pacijente? Teško će u ljekarni podići lijek. A vikend je odabran jer liječnici ne rade, osim dežurnih. Pa ako i dobijete kakvu terapiju, vjerojatno će vam dati ‘papirnati recept’, kako bi s njim mogli u ljekarnu. A neke druge terapije koje ste mogli podići prije koji dan, moći ćete sada – nakon koji dan.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)