29. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Benović u 9 sati kreće u prvo finale, sutra u drugo… A onda u Pariz!?

1 min read
Benović je jučer na preskoku bio odličan. Uspio je povezati dva kvalitetna skoka i s ukupnom ocjenom 14.400 (14.600 i 14.200) na kraju bio šesti.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)

Aurel Benović danas je u prvom finalu, sutra u drugom. Nakon što je prekjučer osječki gimnastičar izborio finale na parteru, jučer je to uspio i u svojoj drugoj disciplini, u preskoku. Tako Benović ima dva finala Svjetskog kupa u Bakuu, a ovo današnje posebno je važno, jer može ‘gurnuti’ mladog gimnastičara na Olimpijske igre u Pariz. Dakako, može ih ‘uhvatiti’ i u preskoku, ne samo putem partera.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Benović je jučer na preskoku bio odličan. Uspio je povezati dva kvalitetna skoka i s ukupnom ocjenom 14.400 (14.600 i 14.200) na kraju bio šesti. Benović je i lane u Bakuu bio u oba finala. – Mogu reći da sam stvarno zadovoljan kako sam odradio oba skoka. Kao što sam i najavljivao promijenio sam svoje početne ocjene skokova, jedan skok sam radio nešto teži s početnom ocjenom 5.6 i napravio sam ga stvarno jako dobro. Mogu reći da sam zbog toga zadovoljan jer se poboljšavam u ovoj disciplini i u budućnosti mogu računati na ozbiljne rezultate – rekao je Benović.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Finale u preskoku na rasporedu je u nedjelju od 9 sati, a danas, u subotu, u isto vrijeme počinje finale na parteru. Već je i plasmanom u finale osvojio bodove u borbi za OI. Ina,e Benović u finalu na parteru nastupa posljednji, a u nedjelju u finalu preskoka prvi.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)