29. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Benović umanjio izglede za parter Pariza na OI, ali danas u 9 nastupa još u preskoku…

2 min read
U Dohi ću na posljednjem Svjetskom kupu pokušati odraditi što bolju vježbu... - rekao je Benović.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)

Aurel Benović danas od 9 sati nastupa u finalu preskoka u Svjetskom kupu u Bakuu u Azerbajdžanu. I nastupa prvi. No… Jučer je u finalu partera ostvario 7. rezultat. Nevolja je ta što je riječ o trećem od četiri natjecanja koja se boduju za nastup na Olimpijskim igrama ove godine u Parizu, a izgledi su 7. pozicijom imak umanjeni. matematički još može, no traži se vrhunski rezultat u travnju u Dohi, skupa s podbačajem konkurenata. Ništa nije nemoguće.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U subotnjem finalu Benović je krenuo početnom ocjenom 6,1, no na kraju je Osječanin dobio nižu ocjenu nego u kvalifikacijama, odnosno 13,833. – Odradio sam svoju vježbu najbolje što sam mogao u datom trenutku, nažalost imao sam dosta grešaka i zbog toga sam završio na sedmom mjestu. Što se tiče kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre, na parteru sada sam si malo zakomplicirao situaciju, ali borit ću se do samog kraja. Potrudit ću se podići svoju startnu ocjenu. U Dohi ću na posljednjem Svjetskom kupu pokušati odraditi što bolju vježbu… – rekao je Benović, kojem u prilog u Bakuu nisu išli rezultati konkurencije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

A sada da se još vratimo današnjem nastupu. U kvalifikacijama je Benović završio šesti s ocjenom 14.400. – Okrećem se finalu na preskoku. Nadam se da ću ponoviti svoja dva dobra skoka kao u kvalifikacijama, dat ću sve od sebe, nadam se da ću biti u borbi za medalju – rekao je, a u ovoj disciplini Benović također ima matematičkih izgleda za plasman na OI.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)